Badalau a pierdut controlul asupra primarilor din judetul Giurgiu. Marele cor al vanatorilor din Bolintin de vineri, 23 februarie s-a dovedit a fi un cor al bocitorilor ce canta in falset …

Badalau a pierdut controlul asupra primarilor din judetul Giurgiu. Marele cor al vanatorilor din Bolintin de vineri, 23 februarie s-a dovedit a fi un cor al bocitorilor ce canta in falset …

Marele  cor al vânătorilor din Bolintin, dirijat de senatorul Niculae Bădălău ce se dorea a concura ca şi număr de corişti cu corul Madrigal s-a dovedit a fi un eşec total. În primul rând din cauza faptului  că mare parte din primele voci ale primarilor s-au declarat răguşite şi nu s-au prezentat la ordin,  iar cei câţiva care s-au prezentat,  cum ar fi primarii din Bolintin Vale, Comana, Valea Dragului, Schitu, Colibaşi, Singureni şi Ghimpaţi,  câţiva dintre ei deja cântă după o altă partitură decât cea impusă pentru concursul din martie de senatorul Bădălău.

La secţia de canto , tinere speranţe politice au fost prezenţi Ilie Vasile  cîntăreţ la mai multe mese, Mircea Andrei responsabil cu calitatea apei din şpriţul de vin şi nu în ultimul rând  Geoge Cusă, prieten bun al senatorului  dirijor Niculae Bădălău.   Şi când te gândeşti că George Cusă a fost prieten la fel de bun  şi cu domnul Voicu, Voicu generalul parlamentar, cel condamnat pentru …  Ce spun eu aici ? E de Doamne fereşte!!!  Păi George Cusă este prieten la cataramă şi cu Niculae Bădălău …

La secţia maşinişti recuziteri, cei care cară echipamentul coriştilor, a fost prezent şi secretarul de stat din cadrul ministerului sănătăţii,  specialist în zootehnie,  domnul Lucian Ioniţă, ginerele primarului de la Clejani.

Şi nu în ultimul rând, marele maestru de ceremonii care nu avea cum să nu răspundă chemării naşului Bădălău, finul Marian Mina preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu.

Ei bine, la ceea ce se dorea a fi o demonstraţie de forţă, o încercare prin care Bădălău dorea să arate organizaţiei centrale de la Bucureşti, în speţă lui Liviu Dragnea,  că are susţinerea primarilor şi că influenţa lui în judeţ este una foarte solidă,  s-a demonstrat că la chemarea lui Bădălău la care trebuiau să participe majoritatea primarilor din judeţ,  practic nu au răspuns decât 12 persoane  din care doar 7 sunt primari, iar dintre aceştia unul a avut rol doar de culegător de … informaţii.

Aşa că marea uvertură corală compusă  şi orchestrată de dirijorul Bădălău, s-a dovedit a fi un cor de bocitori  ce cântă în falset. Într-un final au ajuns la concluzia că muzica este mult prea grea pentru ei şi au trecut  la ceva mult mai uşor la care cu adevărat  se pricep şi anume la  împuşcarea  câtorva  porci mistreţi nevinovaţi crescuţi la îngrăşătorie, crescuţi doar ca să satisfacă plăcerea morbidă a unora de a ucide.

Prezentul articol este un pamflet.                                                           

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *