Publicaţia online Ştiri pe Surse.ro ne prezintă un articol sub titlul PSD îl contrazice pe Tăriceanu: CEX-ul partidului a decis că OUG pentru Coduri este o variantă bună, cu următoarea informaţie:

„ Senatorul PSD Niculae Bădălău susţine că varianta unei Ordonanţe de Urgenţă pentru adoptarea Codului Penal şi al Codului de Procedură Penală reprezintă o variantă bună. Declaraţia lui Bădălău vine şi îl contrazice pe Călin Popescu Tăriceanu, cel care spunea că nu se pune problema ca un OUG pe această temă să fie adoptat în Guvern. Noi am discutat cu Comitetul Executiv şi acolo s-au propus mai multe variante. OUG pentru Coduri este o soluţie bună, mai practică. Nimic nu este exclus! De foarte multe ori ne-au convins dânşii pe noi, de multe ori i-am convins noi pe ei. De aceea şi merge coaliţia atât de bine. A declarat Niculae Bădălău.

Habar nu am în ce calitate a fost prezent senatorul Bădălău la şedinţa CEX-ului, atâta timp cât singurele calităţi politice pe care le deţine în partid sunt acelea de simplu membru şi senator al României. Or din câte ştiu domnia sa nu mai deţine funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Giurgiu, funcţia aceasta fiind deţinută, din postura de interimar, de domnul Marian Mina, iar parlamentarii nu participă la şedinţele CEX-ului.

Îmi este foarte greu să cred că în şedinţa CEX-ului s-a stabilit ca adoptarea Codului Penal şi cel al Codului de Procedură Penală să se facă prin Ordonanţă de Urgenţă atâta timp cât preşedintele partidului Liviu Dragnea a declarat că modificările aduse Codurilor se vor face prin dezbatere parlamentară.

Întrebările fireşti care se pun sunt următoarele: De ce face o astfel de declaraţie senatorul Bădălău ?  Ce se ascunde de fapt sub o astfel de declaraţie ? Răspunsurile sunt cât se poate de simple. Sunt de notorietate încercările repetate ale lui Bădălău de a-l da jos din funcţie pe Dragnea, prezentate în media naţională. Aduceţi-vă aminte de lovitura de palat alături de fostul premier Tudose şi mult mediatizata scrisoare concepută şi aprobată de alţii şi însuşită de domnul senator Bădălău, ambele tentative sortite eşecului. Acum nu face altceva decât să-i incite şi mai tare pe manifestanţii din stradă prin mediatizarea unui neadevăr prin care spune că se va adopta o Ordonanţă de Urgenţă. Scopul lui este cât se poate de simplu. Îndepărtare lui Liviu Dragnea la presiunea străzii din poziţia de lider al PSD. Întrebarea la care nu avem încă răspuns este ale cui sunt de fapt interesele şi al cărui servant este Niculae Bădălău.

Surprinzător pentru mine este următorul lucru. Majoritatea celor care-l contestă azi pe Dragnea sunt foşti camarazi de-ai lui care au avut dosare penale, iar acum ca prin farmec nu mai au.

I.C.MANDU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *