La conferinţa de presă de săptămâna trecută a formaţiunii politice ALDE Giurgiu au participat doi dintre vicepreşedinţi, respectiv Vasile Andronache şi Alexandru Vladu, precum şi purtătorul de cuvânt Ionel Muscalu.

 Vasile Andronache a punctat faptul că ALDE are organizaţii teritoriale în tot judeţul alcătuite din oameni competenţi de foarte bună calitate, oameni care le inspiră locuitorilor din comunele şi satele judeţului respect şi încredere. Despre candidaţii care se vor regăsi pe listele partidului pentru poziţia de primar la alegerile locale din 2020, Andronache a spus că nu au nici o legătură cu funcţiile din administraţiile publice locale, dar sunt oameni apreciaţi de gospodarii comunelor, candidaţi cu şanse reale în condiţiile în care alegerile vor fi cu adevărat cinstite.

Alexandru Vladu, din poziţia de vicepreşedinte al organizaţiei locale, a vorbit despre întâlnirile săptămânale ce au loc între conducerea partidului şi preşedinţii organizaţiilor de cartier. Urmare a acestor întâlniri se păstrează permanent legătura cu oamenii din oraş, cu problemele cu care aceştia se confruntă şi încercarea de a soluţiona cât mai multe dintre ele prin consilierii municipali ai partidului.  Referindu-se la situaţia dezastruoasă care clasează judeţul Giurgiu pe ultimul loc la evaluarea naţională a elevilor de clasa a-VIII-a Alexandru Vladu a spus că nu consideră, aşa cum s-a scris în presa locală, că vinovat ar fi inspectorul şef Gigi Oprişan. El crede că vina aparţine în primul rând celor care au „grijă” să schimbe programele şcolare foarte des şi lipsa şcolilor profesionale care să formeze muncitori calificaţi, muncitori de care piaţa muncii duce mare lipsă. A completat spunând că nu toţii copiii au aceeaşi înclinaţie spre studiu, dar pot fi foarte buni tehnicieni, muncitori cu înaltă calificare, de care există cerere foarte mare, atât în România, dar şi în străinătate. În final a ţinut să precizeze faptul că sunt foarte mulţi tineri care au absolvit facultăţi particulare a căror pregătire lasă de dorit, acest fapt ducând la îngreunarea obţinerii unui loc de muncă conform diplomei.

Ionel Muscalu a ţinut să le mulţumească tinerilor din partid pentru iniţiativa lor de a dona sânge trăgând cu această ocazie un semnal de alarmă, în sensul că sunt foarte mulţi oameni aflaţi în suferinţă care au nevoie de disperată de sânge, acest lucru fiind posibil doar prin donare. Din acest considerent, ţinând cont că unităţile spitaliceşti se confruntă cu o acută lipsă de sânge, face un apel către toţi giurgiuvenii să doneze puţin  sânge pentru salvarea vieţii semenilor lor. Ionel Muscalu, profitând de prezenţa presei locale, îi anunţă pe cei mici să se pregătească temeinic la geografie, pentru că odată cu zilele Dunării ALDE Giurgiu organizează la  pontonul din port, mai degrabă un joc interactiv decât un concurs, în care copiii vor trebui să răspundă la întrebări de genul: de unde izvorăşte Dunărea, care sunt ţările prin care trece, care sunt cei mai mari afluenţi ai Dunării, sau cum se numesc cele trei braţe prin care Dunărea se varsă în Marea Neagră. Simplu, nu? Ei bine, câştigătorii vor fi premiaţi, dar atenţie: Nu va pleca niciun copil fără un cadou.

I.C.MANDU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *