Alte cateva sute de porci, incepand de maine, vor fi omorati in judetul Giurgiu

Alte cateva sute de porci, incepand de maine, vor fi omorati in judetul Giurgiu

Conform unei informații pe surse, din cauza pestei porcine în comuna Mihai Bravu 600 de porci urmează să fie sacrificați încă de mâine, 8 octombrie. După cum probabil știți în localitățile Comana și Budeni deja virusul a fost confirmat. Dacă acesta se va extinde într-o altă localitate aflată în vecinătatea celorlalte două,  toți porcii din acest areal vor fi sacrificați. Îmi doresc ca această informație venită pe surse să nu se confirme. 

Dar dacă se va confirma ? Oare cine va fi răspunzător de acest genocid în rândul suinelor. Cine este vinovatul care le fură oamenilor bucuria Crăciunului.  Răspunsul la aceste întrebări se pare că l-a dat Ministrul Agriculturii, Petre Daea cu ocazia vizitei inopinate la instituția prefectului, acuzând-o în mod direct pe prefecta interimară Adriana Puțaru de incompetența de care a dat dovadă în gestionarea acestei situații de criză.

Probabil va fi destituită și numit un alt prefect. Dar drama trăită de oamenii simpli de la țară cărora le-a fost ucisă bucuria Crăciunului, bucuria întâlnirii cu copiii și nepoții lor aflați la oraș, cine le mai poate oferi această bucurie? Și ceea ce este cel mai grav este faptul că acești oameni sărmani, ale căror pensii nu le ajung nici pentru medicamente,  nu vor mai avea ce pune ce pune pe masă. Sursa existenței  lor pe timp de iarnă, la marea majoritate, constă în carnea porcului crescut cu mare chin în propria ogradă. Există oare în lumea asta vreo formă de plată prin care să poți plăti lacrimile din ochii bătrânilor pentru care porcul reprezintă toată agoniseala lui de peste vară ?  Eu unul cred că valoarea lacrimilor din ochii unui bătrân este inestimabilă.

Cred că s-ar impune ca cei de la Direcția Sanitar Veterinară, atunci când se duc să omoare porcii oamenilor de la țară, să se ducă însoțiți și de doamna prefect ca să vadă cu ochii ei lacrimile ce șiroiesc pe obrajii arși de soare ai bătrânilor noștri. Și mă întreb, dacă va vedea acest lucru, va  mai putea oare noaptea să doarmă liniștită ?

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *