Viorica Dancila: Este dificil sa mai ceri fonduri cand tu nu ai mai luat

Viorica Dancila: Este dificil sa mai ceri fonduri cand tu nu ai mai luat

Viorica Dăncilă a răspuns unei întrebări referitoare la corecțiile care ar urma să se aplica României referitoare la accesarea fondurilor europene în actualul exercițiu bugetar.

“Îngrijorarea noastră trebuie să se reflecte în ceea ce privește fondurile europene, să facem front comun astfel încât să obținem cât mai multe fonduri europene pentru România. În ceea ce privesc disputele politice, luptele politice pe care unii europarlamentari le aduc în Parlamentul European, eu pot să spun cu tărie că nu sunt de acord cu acest lucru și că niciodată   nu pot fi de acord atunci când aduci în prim plan țara ta ca să fie judecată de alte țări care au probleme, poate mai mari decât noi. Cred că problemele interne trebuie să le rezolvăm în România și să nu facem din România subiect de dispută pentru alte state membre”, a declarat, la Bruxelles,  Viorica Dăncilă.

Într-o intervenție pentru DC News, europarlamentarul PSD a declarat, răspunzând unei întrebări referitoare la corecțiile pe care România ar putea să le primească, că nu știe despre ce corecții este vorba în actualul exercițiu bugetar, dar referitor la acest aspect au mai fost aplicate corecții, iar în urma unui proces aceste corecții nu au mai fost aplicate și că aceste corecții au trebuit returnate României.

“În acest moment nu avem o poziție oficială a Comisiei, fiind foarte greu de apreciat corecții în 2016 în condițiile în care am avut zero atrageri fonduri europene.

Spun acest lucru deoarece mă îngrijorează acest lucru în calitate de europarlamentar, pentru că acum, la jumătatea mandatului se va face o reproiecția a bugetului pentru următorii doi ani și jumătate, fiind foarte dificil de a mai cere fonduri în condițiile în care tu nu ai mai luat.

Eu vorbesc din punct de vedere al europarlamentarului și din punct de vedere al românului care simte o frustrare atunci când în țara lui nu sunt luate fondurile europene, vrea mai multe, vede că se dă mai mult în altă parte și că la noi avem dificultăți”, a declarat Viorica Dăncilă.

Sursa dcnews.ro

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *