Veste bună pentru medici de la preşedintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu

Veste bună pentru medici de la preşedintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu

Al doilea transport de echipamente medicale aduse din Coreea de Sud a ajuns, sâmbătă, la Bucureşti, cu o aeronavă a NATO.

Este vorba de un transport cu aproximativ 45 de tone de echipamente medicale. Cele 100.000 de combinezoane de protecție, din acest transport, achiziționate de România, prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, vor fi alocate, în funcție de nevoi, personalului medical din Ministerul Sănătății și echipajelor operative ale Ministerului Afacerilor Interne.

Distribuirea echipamentelor de protecție va fi realizată cu mijloace de transport din dotarea IGSU. Acestea vor fi distribuite și alocate, în funcție de nevoi, personalului medical din Ministerul Sănătății și echipajelor operative ale Ministerului Afacerilor Interne.

Un prim transport aerian cu 45 de tone de echipamente medicale, inclusiv 100.000 de combinezoane de protecţie, din Coreea de Sud, a sosit, joi, pe Aeroportul ”Henri Coandă”.

Cele două zboruri solicitate de Ministerul Apărării Naționale cu aeronave C-17 Globemaster III reprezintă prima utilizare a orelor de zbor, alocate ca stat membru al Unității Multinaționale de Transport Strategic, pentru pentru misiuni de urgență în contextul gestionării pandemiei de coronavirus.

România a semnat în anul 2008, ca membru fondator, Memorandumul de Înțelegere pentru constituirea Unității Multinaționale de Transport Strategic, alături alte nouă țări NATO – Bulgaria, Estonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Slovenia, SUA și Ungaria, și două state membre ale Parteneriatului pentru Pace: Finlanda și Suedia.

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *