Un politist giurgiuvean dat afara pentru contrabanda cu tigari a fost reangajat

Un politist giurgiuvean dat afara pentru contrabanda cu tigari a fost reangajat

Dacă neamurile de sânge nu ni le putem alege, nu acelaşi lucru putem spune despre prieteni. Prietenii îi putem selecta şi numai cei care merită cu adevărat le  acordăm acestă titulatură. Nu de puţine ori intervine destinul şi rupe prietenii. Prieteniile se rup fie pentru faptul că unul dintre prieteni este nevoit să plece într-o localitatea îndepărtată sau în chiar în altă ţară şi atunci prieteniile se răcesc, ceva de genul ochii care nu se văd se uită. Sau sunt situaţii când cel mai bun prieten din copilărie o apucă pe căi  greşite, iar celălalt, prin natura funcţiei pe care o ocupă este obligat să întrerupă relaţia de prietenie cu un infractor.

Citeam într-o publicaţie locală cum că la poliţia municipală de curând a fost reîncadrat un subofiţer de la mascaţi, chiar nu are importanţă numele, care cu ani în urmă a fost anchetat, judecat şi chiar arestat preventiv pentru contrabandă cu ţigări.  Împotriva acestui infractor dovedit s-a luat măsura disciplinară de eliberare din funcţie. Cu alte cuvinte a fost dat afară din poliţie.

Mi se pare strigător la cer ca acest om să fie reîncadrat în structura Poliţiei Municipale Giurgiu. Este inadmisibil ca un contrabandist dovedit, care chiar dacă beneficiază de reabilitare şi probabil este legal să fie reîncadrat, moral nu este în nici un caz. Este ca şi cum am pune lupul paznic la oi. Ce să facă şeful poliţiei municipale, să angajeze încă un lucrător care să-l păzească pe contrabandist ca să nu recomită faptele pentru care a fost dat afară din poliţie ?

Oricâtă prietenie ar exista între şeful poliţiei şi subofiţerul reîncadrat, aşa ceva,  într-o ţară normală ar fi imposibil să se întâmple. Dar trăim în România, ţara tuturor posibilităţilor. Nu ne mai rămâne decât să auzim că în poliţie au fost angajaţi violatori şi criminali reabilitaţi. Şi ştiţi ceva? Chiar nu m-ar surprinde.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *