Un pescar a gasit o perla in valoare de 100 de milioane de dolari. Ce a facut cu ea intrece orice imaginatie

Un pescar a gasit o perla in valoare de 100 de milioane de dolari. Ce a facut cu ea intrece orice imaginatie

Un pescar din Filipine a făcut o descoperire cu adevărat uluitoare. Bărbatul a găsit o perlă care cântărește nu mai puțin de 34 de kilograme, adică cea mai mare perlă din lume, care valorează 100 de milioane de dolari, relatează Daily Mail.

Bărbatul a făcut descoperirea în urmă cu zece ani, în largul insulei Palawan. El nu a știut însă valoarea imensă a perlei, așa că a ținut-o timp de un deceniu ascunsă în locuința sa din lemn. Din cauza unui incendiu, el a fost nevoit să se mute și să își ia toate bunurile. Așa a ajuns la perla la un agent de turism, care și-a dat seama că este vorba despre o perlă gigant.

This giant pearl could be the biggest ever found in the world - after being handed in by a FISHERMAN. See SWNS story SWPEARL; The man, who has not been identified, found the priceless 34kg gem ten years ago in sea off the coast of Palawan Island, Philippines. He didn't know the potential eye-watering value and kept it as a 'good luck charm' in his rundown wooden home. But a fire at the property earlier this year forced him to have a clear out and move house.  ***EXCLUSIVE***

“Pescarul a aruncat ancora, iar aceasta a rămas blocată într-o stângă. El a înotat până la fund să elibereze ancora și atunci a adus și perla gigant la suprafață. Asta s-a întâmplat în urmă cu un deceniu, dar a păstrat-o acasă”, a povestit agentul de turism.

“Nu știa cât de mult valorează și a păstrat-o în casă ca un talisman”, a continuat oficialul. Autenticitatea perlei urmează să fie confirmată de alți experți. Dacă acest lucru se va întâmpla, va deveni cea mai mare perlă din lume.

În prezent, acest titlu este deținut de “Perla lui Allah”, care cântărește 6,4 kilograme și valorează 3,5 milioane de dolari. Aceasta a fost găsită în 1934, tot în apropierea insulelor Palawan.

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *