Un dram de fericire oferit de Mos Craciun prin fundatia „PUI DIN SUFLET” unei familii nevoiase

Un dram de fericire oferit de Mos Craciun  prin fundatia „PUI DIN SUFLET” unei familii  nevoiase

În comuna Frătești din județul Giurgiu există o căsuță din paiantă ce oricând se poate prăbuși peste cele cinci suflete care locuiesc acolo. Un tată cu deficiențe locomotorii, fiind șchiop, de meserie spune el, tractorist și o mamă a cărei singură calitate este aceea că s-a „îngrijit” să dea viață la trei copii: Vasile de 11 ani, Mirel de 10 ani și Maria de 5 ani, trei suflete nevinovate, care din păcate nu au posibilitatea să-și aleagă părinții. Toți cinci locuiesc într-o cămăruță ce nu depășește 9 metri pătrați, în care tot mobilierul este compus din  două paturi. Pereții sunt coșcoviți și crăpați, de foarte mulți ani  nu au mai fost reparați sau zugrăviți, iar acolo unde crăpăturile lipsesc sunt bătute cuie în care sunt agățate claie peste grămadă hăinuțele puține, dar murdare ale copiilor și te miri ce alte lucruri.

În timp ce scriu aceste rânduri mă gândesc la ce ne spun politicienii noștri că vor face, că vor drege, că va curge lapte și miere. Ne vorbesc de statistici, de programe de dezvoltare, programe care nu se pot realiza dacă nu investim în infrastructură. De acum putem spune că de 27 de ani ni se vând aceleași gogoși. Marea infrastructură s-a transformat practic în mica infrastructură pentru că nu s-au asfaltat decât ulițele satului, iar din câte am auzit se pare că doar cu jumătate din necesarul de materialele ar fi fost folosit, restul …. Oricum lucrărilor respective li s-a făcut recepția și s-a constat că lucrările corespund cantitativ și calitativ. Oare? Și s-a mai făcut infrastructură în câmp. Acest lucru a fost posibilul datorită minunaților noștri primari, latifundiarii din comunele patriei, care ca să nu li se murdărească de noroi roțile propriilor tractoare au asfaltat drumurile de exploatare agricolă. Pentru astfel absurdități și multe altele s-au cheltuit milioane de euro.  Politicienii noștri ne vorbesc despre o Românie puternic dezvoltată economic, de grija pe care o au domniile lor față de familiile defavorizate, care chipurile primesc ajutoare sociale din abundență, astfel încât își pot permite să mai și vândă din ele. Oameni buni !!! Coborâți din aerul ozonat al mașinilor voastre de lux și vedeți România reală. România celor care nu au ce pune pe masă acum de sărbători și astfel de cazuri sunt sute de mii,  dacă nu milioane de cerșetori în propria țară.

Norocul, dacă se poate spune așa, al acestor năpăstuiți din Frătești a venit din partea unei femei cu suflet frumos. Face parte din puținii oameni care mai mult se gândesc la binele altora decât la binele propriu. Cu câteva zile înainte de Crăciun a aflat de la niște cunoștințe de drama acestei familii care acum de sărbători nu au de nici unele. Daniela Preda, căci despre ea este vorba, președinta fundației „Pui din suflet”, ieri, 23 decembrie, în seara de Moș Ajun însoțită de Iuliana Coman și fiica ei au fost acasă la acei oameni.  Povestea tristă și drama prin care trece Iuliana Coman, din cauza bolii  nemiloase de care suferă, v-am relatat-o cu ceva timp în urmă. Ele au mers  încărcate cu multe daruri, ca niște veritabili Moși Crăciuni și  le-au adus o clipă de fericire copiilor. Sunt  convins că fundația „Pui din suflet” se va ocupa în continuare de acestă familie, funcție de posibilitățile financiare de care va dispune.

Poate va afla și primarul comunei Frătești de cum trăiesc oamenii din comuna pe care o păstorește, cu toate că nu cred că nu  cunoaște drama familiei despre care v-am vorbit,  pentru că au trecut doar câteva luni de când le-a cerut votul pentru un alt mandat.  

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

One thought on “Un dram de fericire oferit de Mos Craciun prin fundatia „PUI DIN SUFLET” unei familii nevoiase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *