Un detinut de la Penitenciarul Giurgiu s-a dat drept procuror sef adjunct la DNA

Un detinut de la Penitenciarul Giurgiu s-a dat drept procuror sef adjunct la DNA

Un deţinut de la Penitenciarul Giurgiu a fost reţinut pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că, pretinzând că este procuror şef adjunct al DNA, a încercat să obţină 50.000 de euro de la persoane cărora le promitea că le poate ajuta să scape de închisoare.

Un deţinut de la Penitenciarul Giurgiu şi un bărbat aflat în libertate au fost reţinuţi de DNA, fiind acuzaţi că au încercat să obţină 50.000 de euro de la un denunţător, pentru ca o rudă a acestuia să fie exonerată de răspundere penală într-un dosar instrumentat de procurorii anticorupţie.

Astfel, potrivit unui comunicat transmis, luni, de Direcţia Naţională Anticorupţie, Ioan Mâzgă, încarcerat la Penitenciarul Giurgiu, este acuzat de pentru trafic de influenţă, iar complicele acestuia, Mihai-Alexandru Pandrea, de complicitate la trafic de influenţă.

Conform anchetatorilor, în 4 septembrie, Ioan Mâzgă a sunat în repetate rânduri o persoană a cărei rudă este cercetată într-un dosar instrumentat de DNA şi i-a cerut acesteia bani pentru a-i ajuta ruda să scape de răspunderea penală.

Concret, deţinutul s-a recomandat ca fiind procuror cu funcţie de conducere în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi, pretinzând că are influenţă asupra procurorilor din subordine, a cerut 50.000 de euro de la persoana pe care a contactat-o şi care are calitatea de denunţător în acest dosar.

Anchetatorii au stabilit că, la indicaţiile lui Ioan Mâzgă, cei 50.000 de euro trebuia să ajungă la Mihai Alexandru Pandrea, într-un loc stabilit în judeţul Braşov.

Luni, cei doi vor fi prezentaţi Tribunalului Argeş, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *