TRIPLĂ LANSARE DE CARTE, AUTOR TUDOR RĂDAN

TRIPLĂ LANSARE DE CARTE, AUTOR TUDOR RĂDAN

Biblioteca Județeană „I. A. Bassarabescu” Giurgiu a oferit ieri, 20 aprilie 2023, publicului giurgiuvean bucuria reîntâlnirii cu scriitorul Tudor Rădan, cetățean de onoare al municipiului Giurgiu de aproape un deceniu, voluntar şi promotor al proiectelor Bibliotecii Judeţene „I.A. Bassarabescu”, în cadrul unui eveniment editorial de excepţie: lansarea volumelor „Micul vagabond”, „Fericirea regăsită” și „Călcâiul lui Ahile”. „Călcâiul lui Ahile” este publicat în prestigioasa Colecţie „Biblioteca Giurgiuveană”, editată de Biblioteca Județeană Giurgiu, care anul acesta aniversează 10 ani de apariţie neîntreruptă. Cu această ocazie, a fost organizată și o expoziție de carte, cu volumele apărute sub semnătura Tudor Rădan, aflate în colecțiile bibliotecii.

Pe parcursul a aproape trei decenii, Tudor Rădan a publicat 25 de romane care însumează peste 10000 de pagini. Prin scrierile sale, scriitorul ne oferă o serie de povești și lecții de viață care, păstrându-şi actualitatea şi, deopotrivă, caracterul neliniştitor, ne inspiră să trăim după alte coordonate. Personajelor sale nu le este frică să lase totul în urmă și să deschidă noi capitole în viața lor, într‑o interpretare cât se poate de informată, dar și de umană.

Debutul editorial al scriitorului Tudor Rădan (n. 27 octombrie 1933, sat Vieru, fostul judeţ Vlaşca ) se produce în anul 1995, odată cu apariția volumului „Fraţi de cruce”, o frescă din lupta lui Matei Basarab pentru ocuparea tronului Ţării Româneşti, tipărit la editura giurgiuveană „Pressco”. A beneficiat de susținerea scriitorului Fănuş Neagu, membru al Academiei Române, care afirma: „În romanul Fraţi de cruce, Tudor Rădan mută invenţia într-o caravană modernă. E un real câştig. La care adaug vraja limbajului.”

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *