“The Godfather” în viziunea lui Marian Mina, preşedintele CJ Giurgiu

“The Godfather” în viziunea lui Marian Mina, preşedintele CJ Giurgiu

Privesc o fotografie postată de facebook-ul personal ce îi aparţine distinsului domn, preşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina. Titlul dat acestei fotografii reuşite este The Godfather. Titlul mi se pare unul foarte cunoscut. Scormonesc în memorie şi-mi amintesc. Evrika !!! Celebra ecranizare din anul 1972 a unui film american intitulat “ Naşul “, a cărui acţiune se petrece undeva prin anii 1940-1950 şi ne prezintă viaţa familiei mafiote Corleone. Regizorul acestei capodopere cinematografice a fost Francisc Ford Coppola. Am să vă prezint doar două nume cu greutate care au jucat magistral în acest film: Marlon Brando şi Al Pacino.

Privesc încă o dată fotografia şi nu ştiu dacă să-mi fie milă de Marian al nostru, pentru că săracu a ajuns să se compare cu celebrul personaj Naşul din filmul cu acelaşi nume. Este foarte grav dacă a ajuns în situaţia de a nu reuşi să facă distincţie între lumea reală şi personajul fictiv dintr-un un film, sau să-i admir curajul prin care-şi recunoaşte apartenenţa la “familia cumetriei naşilor” cum a denumit-o nu de mult primarul oraşului Giurgiu, Nicolae Barbu.

Cine sunt protagoniştii acestei fotografii şi ce năşii există între ei

Primul din dreapta este Mircea Ilie, ginerele şefului Poliţiei Rutiere din Giurgiu, finul patronului firmei Gecor, George Cuşă. În stânga îi regăsim pe Mircea Andrei, director la Apele Române şi încă un domn din Arad, ambii finii lui Marian Mina, care la rândul lui este finul preşedintelui organizaţiei PSD Giurgiu, senator şi Ministru al Economiei, excelenţa sa, Niculae Bădălău, al cărui fiu la rândul lui este finul patronului firmei Gecor, George Cuşă.

Cel puţin până aici cumetria naşilor din PSD Giurgiu, cum a denumit-o primarul Barbu, este evidentă. Problema este dacă între aceste persoane şi Consiliul Judeţean Giurgiu există vreo legătură. Dacă vă uitaţi în hotărârile CJ Giurgiu veţi vedea că mare parte a lucrărilor contractate de CJ Giurgiu este făcută către firma Gecor, unde patron îl găsim pe George Cuşă, naşul fiului lui Bădălău, care la rândul lui are firmă de construcţii şi firma Vascon ce-i aparţine lui Mircea Ilie, ginerele şefului Poliţiei Rutiere din Giurgiu, care aşa cum spuneam este şi el finul aceluiaşi George Cuşă, care-şi permite ca autocamionele firmei lui să circule pe drumurile publice fără numere de înmatriculare. Cum este posibil să fie tolerat aşa ceva, habar nu am ! Celălalt fin, de data aceasta finul preşedintelui consiliului judeţean, Mircea Andrei, în afară de faptul că este director la Apele Române este şi deţinătorul a unor balastiere care au legătură cu obiectul de activitate al Consiliului Judeţean Giurgiu.

Departe de mine gândul de a spune că există vreo urmă de ilegalitate dintre contractele firmelor menţionate şi Consiliul Judeţean Giurgiu. Sunt convins că lucrările au fost scoase la licitaţie şi câştigate în mod cinstit de firmele menţionate. Doar că există această banală coincidenţă între această năşie şi contractele atribuite de naş finilor prin Consiliul Judeţean Giurgiu. Există oare cineva care să nu ştie că morţii se acoperă cu pământ şi viii cu hârtii ? Nu cred. Şi cu atât mai mult ştie acest lucru “Cumetria naşilor” din Giurgiu.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *