Tariceanu si cea de-a opta minune a lumii … portul de marfuri la Giurgiu !

Tariceanu si cea de-a opta minune a lumii … portul de marfuri la Giurgiu !

Ieri, 17 mai, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, fost prim ministru și actual președinte al Senatului a fost la Giurgiu. Primarul Barbu, ca să-i facă o surpriză plăcută s-a gândit că ar fi minunat să-i demonstreze lui Călin cât de mult îl iubește montând în fața intrării sediului de campanie ALDE culorile contopite ale celor două partide. Dar cum simțul cromatic nu este tocmai punctul lui forte, nu a știu că din amestecul celor două culori rezultă puțin mov, drept pentru care a instalat un ditamai cortul de culoare roz. Într-un final, urmare a unor negocieri între partidele surori, cortul cu pricina a ajuns într-o altă locație.

În timpul conferinței de presă Călin Popescu Tăriceanu nu a ratat ocazia să vorbească despre geniala sa idee de a scăpa Giurgiu de sărăcie prin construirea unui port de mărfuri la Giurgiu. Parcă și văd sutele, miile de vapoare acostate la danele construite de Călin bineînțeles cu sprijinul nemijlocit al lui Alexandru Vladu și a utilajelor ce aparțin familiei dumnealui, despre care giurgiuvenii vorbesc că au acaparat majoritatea lucrărilor edilitatre din Giurgiu dar,ATENȚIE !!! Nu prin contracte directe cu primăria, ci prin subcontractări de la firmele care câștigaseră licitațiile.

Aloooo! Nea Căline!!! Lasă-ne frate cu vrăjeala asta de doi bani. Mata chiar ne crezi idioți? De ce oare oamenii aștia care vin de la București și care datorită unei conjucturi au ajuns în vârful muntelui de bălegar, pentru că oamenii cu adevărat valoroși din bun simț au stat în umbră, în timp ce rostogolitorii de cuvinte încearcă să ne prostească în față ? Șmecheri de bulevard care văd în noi doar niște amărâte de marionete născute doar ca să fie prostite de ei, ca să poată să fure nestingheriți, de au adus țara asta bogată în pragul sărăciei. Țară în care oamenii au ajuns să cerșească, iar ei, șmecherii au devenit milionari în euro.

Acești șmecherași se bazează pe faptul că vorbele lor pot avea un impact psihologic asupra maselor prin prisma faptului că oamenii nu au locuri de muncă și asta datorită incompetenței lor. Și atunci inventeză fumigene de genul portului de mărfuri. Ori noi ne aducem aminte de perioada când Călin a fost prim ministru al României, iar Noruț Stănișteanu era prefectul Giurgiului, când amândoi vorbeau despre prioritatea lor numărul unu refacerea podului de la Grădiștea. Ori iacătă că au trecut o sumedenie de ani și poate că vor mai trece încă pe atât până ce vor pune prima piatră la baza podului, după care vor mai trece alte zeci de ani până se vor apuca de lucrarea propriu zisă și poate până atunci copiii noștri sau copiii copiilor noștri se vor plimba cu aparate de zbor, dispărând calea ferată, iar podul de la Grădiștea se va transforma în punct turistic.

Și ca să ai tupeul, nesimțirea să vii acum și să vorbești despre un lucru  irealizabil în actuala conjuctură, când economia întregii Europe scârțâie mi se pare de-a dreptul, cum bine spunea domnul Gaghi  „de-a râsu plânsu”. Nu ai fost în stare ca prim ministru, când ai avut toate pârghiile la îndemână să refaci un amărât de pod și vii acum și ne vinzi gogoși despre un port de mărfuri ale cărui costuri orice om știe că sunt fantastice! Ca să nu mai vorbesc de faptul că în preambulul acestui mega proiect ar trebui antamate discuții cu marii armatori, cu marii angrosiști, ceva de genul unui studiu de oportunitate. Venim și vorbim despre un port la Dunăre când traficul fluvial a scăzut cu mult sub nivelul anului 1989. Stimate domnule Tăriceanu, oamenii care luau de bun toate palavrele și minciunile comunismului au evoluat, cu toate că ați reușit performanța să ne transformați în sclavi în propria țară. Cu toate că ați distrus învățământul intenționat ca să ne transformați în niște biete animale bipede al căror singur rol este să asculte și să se supună. Numai că Dumezeu ne-a înzestrat cu atâta minte încât să putem descoperi sub măștile bonome pe care le afișați că singurul vostru scop este acela să rămâneți agățați cu dinții, chiar dacă sunt proteze, de scaunele pe care le ocupați nemeritat !

 Ei bine nu, domnule Tăriceanu ! Românii se nasc cu o inteligență nativă, cu mult peste media oricărei țări din lumea asta. Credeți-mă pe cuvânt, nu ne mai puteți păcăli. Cred că a venit timpul ca fosilele, reminiscențele comunismului să-și vadă lungul nasului și să se apuce să-și scrie memoriile. Singurul lucru care s-a schimbat de când ați fost dumneavoastră prim ministru este că acum sunteți președintele Senatului, iar lângă dumneavoastră nu se mai află Noruț Stănișteanu. Acum lângă dumneavoastră se află Alexandru Vladu, un personaj care și-a dovedit interesul personal în detrimentul celor mulți în timpul celor patru ani cât a fost viceprimar. În rest, totul este neschimbat! După gogorița cu refacerea podului de la Grădiștea veniți acum cu portul de mărfuri.

Nouă, giurgiuvenilor ne-ar fi plăcut să faceți mai întâi ceva pentru giurgiuveni, nu pomeni așa cum a făcut PSD-ul susținut și de partidul dumneavoastră, locuri de muncă, acesta era primul deziderat care ar fi trebuit să vă preocupe și abia după aceea să veniți și să ne cerșiți voturile mințind cum se spunea pe vremuri, ca o gazetă americană.

I.C.MANDU  

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *