Subprefectul de Giurgiu si directorul Directiei de Taxe si Impozite Locale retinuti de procurori

Subprefectul de Giurgiu si directorul Directiei de Taxe si Impozite Locale retinuti de procurori

Șase persoane, printre care se numără și subprefectul județului Giurgiu, Laurențiu Țintea, au fost audiate de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, într-un dosar de uzurpare a funcției cu consecințe deosebit de grave.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București (PCAB) l-a reținut miercuri, pentru 24 de ore, pe subprefectul județului Giurgiu, Laurențiu Țintea, în dosarul în care se fac cercetări în legătură cu atribuirea unui contract de încasare online a contravalorii amenzilor aplicate la regimul rutier și pentru lipsa rovinietei.

Purtătorul de cuvânt al PCAB, Magdalena Iuliana Olteanu, a declarat că în acest dosar a fost reținută și Marlena Hroniade, directorul Direcției de Taxe și Impozite Locale Giurgiu.

Miercuri dimineață, sunt efectuate 14 percheziții în București și în județele Cluj și Giurgiu, la sediul unor instituții publice și societăți comerciale, precum și la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de uzurpare a funcției cu consecințe deosebit de grave.

Printre acestea s-ar afla și subprefectul județului Giurgiu, fostul director al Direcției Taxe Locale din cadrul administrației locale, dar și patronii unei societăți, precizează sursele citate. Aceștia urmează să fie audiați la sediul IGPR.

Potrivit IGPR, din cercetări a reieșit că funcționari din Prefectura Giurgiu ar fi încheiat cu reprezentanții societății comerciale un protocol având ca obiect încasarea online a contravalorii amenzilor aplicate la regimul rutier și pentru lipsa rovinietei, indiferent de domiciliul contravenientului, în numele și pe seama autorității administrativ-teritoriale, prin intermediul unei platforme online.

Platforma utilizată nu era însă acreditată și autorizată de către instituțiile abilitate pentru desfășurarea acestei activități, se arată într-un comunicatul al IGPR.

Astfel, ar fi fost încasați, în perioada iunie 2015 — iulie 2016, peste 2.270.000 de lei, reprezentând contravaloarea amenzilor de circulație achitate online, fiind vătămate drepturile și interesele unităților administrativ-teritoriale locale corespunzătoare domiciliului contravenientului sau locului de încasare, conform prevederilor legale în vigoare.

Acțiunea se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, la activități participând și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Sursa libertatea.ro

 

 

 

 

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *