Sora lui Victor Ponta, audiată la DNA în dosarul fraudării fondurilor europene

 În acelaşi dosar, şi deputatul Sebastian Ghiţă are calitatea de suspect şi se află sub control judiciar. Este de aşteptat ca şi mama lui Victor Ponta, Cornelia Naum, să ajungă la DNA Ploieşti, în calitate de martor, în acelaşi dosar.

Sunt suspiciuni legate de afaceri ilegale cu fonduri europene. O firmă a lui Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta, împreună cu mai multe societăţi, între care Euroconstruct Trading, ar fi obţinut ilegal un proiect european privind extinderea reţelei de canalizare în Comarnic, din care şi-ar fi însuşit sume mari de bani, prin schimbarea destinaţiei fondurilor, susţin surse judiciare.

Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost arestat în dosarul vizând fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, executate de SC Grossman Engineering Group, al cărei administrator este.

În acest dosar a mai fost arestat omul de afaceri Vladimir Ciorbă, în timp ce fostul consilier judeţean de Prahova Mihai Coman, reţinut şi el, va fi cercetat sub control judiciar.

Decizia a fost luată miercurea trecută de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi poate fi contestată la aceeaşi instanţă.

Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, şi oamenii de afaceri Mihail Marian Coman, Vladimir Răzvan Ciorbă şi Liviu Munteanu au fost reţinuţi de procurorii DNA, fiind suspectaţi că firmele acestora au obţinut fraudulos contractul din fonduri europene pentru extinderea canalizării din oraşul Comarnic.

Liviu Munteanu, administrator al SC Grossman Engineering Group SRL din aprilie 2014, a colaborat cu anchetatorii, recunoscând faptele de care este acuzat, astfel că procurorii nu au mai cerut arestarea sa.

Alexandra Herţanu, sora lui Victor Ponta, a fost audiată, joi dimineaţă, ca martor, de procurorii DNA Ploieşti, în dosarul în care este cercetat în arest soţul ei, Iulian Herţanu. În acelaşi dosar, şi deputatul Sebastian Ghiţă are calitatea de suspect şi se află sub control judiciar. Este de aşteptat ca şi mama lui Victor Ponta, Cornelia Naum, să ajungă la DNA Ploieşti, în calitate de martor, în acelaşi dosar.

Sursa realitatea.net

( Nota red. Premierul Ponta a solicitat demisia de onoare a fostului preşedinte Traian Băsescu atunci când fratele acestuia a fost arestat. Oare premierul îşi va da demisia de onoare acum când membrii familiei sale sunt anchetaţi de DNA ? Sau ce este valabil pentru alţii, pentru dumnealui nu are nici o relevanţă . )

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *