Situatie exploziva in cadrul Consiliului Local Giurgiu

Situatie exploziva in cadrul Consiliului Local Giurgiu

Sunt sau nu sunt legale hotărârile Consiliului Local Giurgiu, aceasta-i întrebarea?

În data de 10 septembrie 2015, consilierul local Florian Velicu ( nota red. cred că deține în continuare această calitate deoarece Ordinul Prefectului Județului Giurgiu nr. 210/24.07.2015 prin care i-a fost anulată calitatea de consilier local a fost atacat în instanță și până la apariția unei hotărâri definitive și irevocabile, putem folosi în continuare, fără teama că am putea greși, titulatura de consilier local ) a depus către Consiliul Local al municipiului Giurgiu  o „Plângere administrativă prealabilă” prin care solicită revocarea tuturor hotărârilor adoptate de CLM Giurgiu pentru perioada 16.10.2014 – 14.07.2015. Motivația dumnealui prin care-și întemeiază această solicitare  este aceea că în perioada la care face referire consiliul a funcționat în mod nelegal prin menținerea domnului Gărgărea Dumitru în funcția de consilier local, cu toate că exista o hotărâre definitivă și irevocabilă emisă de către o instanță de judecată prin care lui Florian Velicu i se recunoaște calitatea de consilier local.

Răspunsul Consiliul Local semnat și parafat de către secretarul Petre Roșu și primarul în exercițiu Nicolae Barbu datat cu nr. 359.781/11.09.2015 nu întârzie să apară. „ Pentru a proceda la o analiză temeinică a celor solicitate de dvs. prin Plângerea administrativă prealabilă cu nr. 35.651/10.09.2015 este necesar să vă reformulați calitatea, având în vedere că aceea de consilier local în care ați formulat plângerea, a încetat din luna iunie a.c. conform Ordinului Prefectului Județului Giurgiu nr.210/24.07.2015”

Surprinzător răspuns. Din cuprinsul acestui răspuns reiese că nu este contestată solicitarea lui Florian Velicu ca nefondată, ci calitatea acestuia de simplu cetățean, care vezi Doamne, nu mai face parte din sferele înalte-i calități de consilier local. Dintr-o analiză simplă a răspunsului se naște o întrebarea firească. Oare noi ca simpli  giurgiuveni,  dacă constatăm vreo ilegalitate produsă în cadrul Consiliului Local putem  sau nu putem solicita explicații?  Din răspunsul dat de către secretar și primar se pare că nu.

Numai că … Daniel George Ciobanu, consilier local cu acte-n regulă, în data de 15 septembrie 2015 depune o Plângere administrativă prelabilă adresată Consiliului Local înregistrată cu nr. 36.333/15.09.2015 prin care solicită la rându-i anularea tuturor hotărârilor de consiliu pentru perioada 16.10.2014 – 14.07.2014 , invocând același motiv ca și colegul său Florian Velicu.

Sunt tare curios să văd ce răspuns va da de această dată secretarul și primarul municipiului Giurgiu. Ambii sunt factori decidenți în ceea ce privește legalitatea și oportunitatea hotărârilor de consiliu. Din discuțiile avute cu Daniel George Ciobanu și Florian Velicu a reieșit clar că în eventualitatea în care nu se va lua act de solicitarea dumnealor se vor adresa instanțelor de judecată. Această situație fără echivoc poate creea  repercursiuni extrem grave asupra aparatului administrativ al primăriei, deoarece există hotărâri de consiliu  care deja și-au produs efectul.Ce se va întâmpla în condițiile în care instanțele de judecată vor constata că hotărârile Consiliului Local au fost nelegale? Cu siguranță cineva va trebui să răspundă…

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *