Sindicatele avertizeaza. Val de concedieri dupa majorarea brusca a salariului minim

Sindicatele avertizeaza. Val de concedieri dupa majorarea brusca a salariului minim

Sindicatele şi patronatele atrag atenţia că majorarea bruscă a salariului minim de la 1 noiembrie, precum şi diferenţierea acestui salariu minim pentru studiile superioare şi vechimea de 15 ani, ar putea atrage un val de concedieri în mediul privat.

Bogdan Hossu, preşedintele Cartel Alfa, spune că o astfel de măsură cu impact asupra bugetului companiilor ar putea duce la disponibilizări.

“Este posibil să vedem concedieri în perioada următoare. Dacă ne uităm la ce s-a întâmplat anul trecut la alte măsuri care au fost luate în pripă au demonstrat că au ca efect în primă instanţă o disponibilizare a unor locuri de muncă tocmai pentru a permite iîntreprinderilor să se încadreze în structura de buget aprobată”, a declarat la Realitatea TV Bogdan Hossu.

Potrivit acestuia, impactul cel mai mare va fi în cazul angajaţilor cu studii superioare, iar la cei cu 15 ani vechime s-ar putea sa fie un impact mult mai mic

“Ne temem să nu fie o distragere a atenţiei de la alte subiecte majore, cum este îngheţarea salarizării în sectorul bugetar în 2019. Era normal ca o astfel de măsură să fie făcută cu o consultare largă. Este o decizie grăbită pe o problemă majoră. Guvernul se substituie negocierii directe între cei doi partemai spus Bogdan Hossu.

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *