SIGURANȚA RUTIERĂ, PRIORITATEA POLIȚIȘTILOR GIURGIUVENI

SIGURANȚA RUTIERĂ, PRIORITATEA POLIȚIȘTILOR GIURGIUVENI

În perioada 29-31 martie a.c., politiștii rutieri giurgiuveni au organizat pe principalele artere din județ, mai multe acțiuni preventive, dar și pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii au recomandat motocliștilor să respecte limita legală de viteză, să utilizeze echipamentul de protecție omologat și să respecte regulile privind efectuarea depășirilor.

Pe parcursul celor trei zile, au fost aplicate 373 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 137.645 de lei.

Dintre acestea, 153 au fost aplicate șoferilor care au depășit limita legală de viteză, 10 celor care au condus sub influența alcoolului, 62 pentru nepurtarea centurii de siguranță și 33 bicicliștilor.

Polițiștii rutieri au reținut 39 de permise de conducere și au retras 32 de certificate de înmatriculare (lipsa inspecției tehnice periodice, lipsa RCA).

În perioada de referință, au fost controlate peste 550 de autovehicule și legitimate aproximativ 600 de persoane.

Polițiștii au efectuat 460 de testări cu aparatul etilotest și 15 cu aparatul din dotare, pentru substanțe psihoactive.

De asemenea, aceștia au constatat în flagrant delict o infracțiune la regimul rutier (un bărbat, de 36 de ani, din județul Ilfov, a fost depistat în localitatea Buturugeni, în timp ce conducea un autoturism sub influența băuturilor alcoolice-0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat).

Astfel de acțiuni sunt organizate zilnic, pentru reducerea numărului de accidente rutiere, cât și pentru un trafic în siguranță!

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *