Sfaraiala GRATARELOR stinsa cu AMENZI URIASE. Ce TREBUIE sa stii pentru a nu ramane cu buzunarul gol in minivacanta de 1 Mai

Sfaraiala GRATARELOR stinsa cu AMENZI URIASE. Ce TREBUIE sa stii pentru a nu ramane cu buzunarul gol in minivacanta de 1 Mai

Aviz amatorilor! Grătarele în aer liber se pot organiza doar în zone special amenajate şi dotate cu utilităţi necesare acestei activităţi. În plus, persoanele care lasă gunoaie şi tulbură liniştea publică vor fi sancţionate. Cei care nu respectă aceste reguli riscă amenzi substanţiale. Așadar mare atenție petrecăreților din aceste zile!

Legea nr. 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic prevede amenzi drastice pentru cei care fac grătare în zonele neamenajate sau pentru nerespectarea regulilor în zonele special amenajate.

Valoarea amenzilor:

Aceste fapte constituie contravenţii şi se sancţionează după cum urmează:

aprinderea focului în spaţii neamenajate / aprinderera focului în

spaţii amenajate, fără supravegherea acestuia – între 2.000 şi 5.000 de lei amendă; desfăşurarea activităţilor de picnic în afara zonelor special amenajate şi/sau a zonelor indicate pentru acestea – între 1.000 şi 3.000 de lei amendă; lăsarea resturilor menajere sau a oricăror alte gunoaie în spaţiul de picnic, aruncarea ţigărilor, chibriturilor sau oricăror alte obiecte aprinse în alte locuri decât în cele special amenajat, precum şi nerespectarea ordinii publice – între 300 şi 3.000 de lei amendă; aruncarea deşeurilor în alte locuri decât cele special amenajate – între 200 şi 2.000 de lei amendă.

Alte amenzi:

de la 100 la 500 de lei pentru distrugerea, modificarea, degradarea panourilor informative, a marcajelor, indicatoarelor, construcţiilor, împrejmuirilor din spaţiile special amenajate; de la 100 la 200 de lei pentru nerespectarea orarelor zonelor de picnic, parcarea în zone neamenajate, satisfacerea necesităţilor fiziologice în zone neamenajate, folosirea produselor de igienă personală la o distanţă mai mică de 30m de cursurile de apă, spălarea vaselor în apele din vecinătate, vărsarea pe jos sau în apele din vecinătate a apei uzate rezultate în urma picnicului; de la 100 la 500 de lei pentru nedepunerea selectivă a deşeurilor în containerele speciale; de la 200 la 400 de lei pentru hrănirea animalelor sălbatice, îndepărtarea, rănirea sau distrugerea plantelor, animalelor, rocilor sau a altor elemente ale cadrului natural şi/sau construit; postarea de semne sau mesaje; nepăstrarea liniştii, deranjarea comunităţilor locale, a vieţii sălbatice sau a altor vizitatori, potrivit informațiilor România Tv.

sursa evz.ro

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *