Semne mai putin cunoscute, care indica o boala de rinichi

Semne mai putin cunoscute, care indica o boala de rinichi

De cele mai multe ori, afecțiunile renale evoluează lent, treptat, fără a se manifesta în vreun fel. Sau, dacă dau semne, acestea se pot confunda foarte ușor cu simptomele altor boli. Nu ignora nici o modificare a stării de bine, mai ales când vine vorba despre rinichi!

Așa te anunță un rinichi care suferă

Atunci când apare câte o durere, în oricare parte a corpului, ce nu pare să cedeze nicicum o vreme, chiar și după ce încercăm să ne „doftoricim” la domiciliu, ne facem curaj, în sfârșit, să ajungem la medic. Din nefericire, majoritatea afecțiunilor serioase, greu de tratat, nu se manifestă vizibil și nici nu se simt. Simptomele se confundă ușor cu ale altor boli și, uite-așa, ne trezim cu probleme grave de sănătate, uneori chiar imposibil de tratat. Rinichiul face parte din acea categorie de organe interne care preferă să nu „strige în gura mare” când suferă de ceva. Pe de altă parte însă, este posibil să primim semnale din partea rinichilor sau a întregului aparat urinar, fără să existe vreo afecțiune în acea regiune. Așa se face că, dacă nu luăm legătura cu un specialist, riscăm să ne agravăm iremediabil starea de sănătate.

Sigur e vorba de o afecțiune renală dacă…

…ai o stare generală proastă, amețești fără motiv, obosești repede și capeți paloare a feței.
…ți-e sete mereu și simți nevoia de a urina în permanență, evacuezi foarte puțină urină sau deloc, uneori cu sânge, ți se umflă mâinile și picioarele.
…ai pielea foarte uscată, care te mănâncă.

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *