S-a rupt un lanţ “plin de iubire”. După ce a scăpat de Alexandru Andrei şi Răzvan Cuc, acum, Niculae Bădălău vrea să scape şi de primarul Nicolae Barbu

S-a rupt un lanţ “plin de iubire”.  După ce a scăpat de Alexandru Andrei şi Răzvan Cuc, acum, Niculae Bădălău vrea să scape şi de primarul Nicolae Barbu

Azi, 11 iunie, a avut loc o întâlnire cu scântei între Niculae Bădălău de această dată din poziţia de preşedinte al organizaţiei judeţene şi primarii din judeţul Giurgiu.

Tema discuţiei a fost rezultatul slab obţinut de PSD cu ocazia alegerilor eurouroparlamentare. Rezultat slab prin comparaţie cu rezultatul obţinut de PSD Giurgiu la alegerile parlamentare din 2016, rezultat care l-a lansat pe Bădălău la vârful conducerii PSD. Ce se pare că a uitat Bădălău este faptul că atunci, spre deosebire de acum, a avut vârfuri de lance care s-au dedicat prin muncă asiduă  în obţinerea acelui rezultat. În judeţ a avut alături primari cu notorietate precum Mihai Dobre primarul oraşului Mihăileşti, Constantin Cărăpănceanu primarul comunei Ghimpaţi şi alţi primari din judeţ şi nu în ultimul rând, deputatul Alexandru Andrei. În municipiu rezultatul zdrobitor obţinut de PSD i se datorează  primarului Nicolae Barbu şi deputatului Răzvan Cuc. Bădălău a fost doar beneficiarul rezultatului obţinut de către cei care cu adevărat s-au implicat.

Referitor la şedinţa de azi, pe surse am aflat că Bădălău i-a apostrofat pe primarii care sunt şi preşedinţi ai organizaţiilor PSD din judeţ spunând că se impune ca acolo unde rezultatele au fost foarte slabe preşedinţii, respectiv primarii care deţin şi această funcţie, să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte de organizaţie. Referindu-se strict la primarul Nicolae Barbu care este şi preşedintele organizaţiei municipale a spus că rezultatul a fost foarte slab şi că nu mai poate lucra cu un astfel de om care nu s-a implicat în campania electorală.

Curios! Chiar să nu ştie Bădălău că rezultatul obţinut de organizaţia  municipală a PSD-ului giurgiuvean a ocupat un onorant loc doi pe ţară ? Dacă primarul Barbu nu s-a implicat, aşa cum spune Bădălău, cu toate acestea a obţinut locul doi pe ţară între oraşe. Dacă se implica înseamnă că sigur câştiga locul întâi pe ţară! În aceste condiţii apar două mari semne de întrebare. Nu cumva Bădălău se teme de notorietatea castigată de Barbu  în municipiu, principalul furnizor de voturi, şi relaţiile de prietenie ale acestuia cu ceilalţi primari, nemulţumiţi la rândul lor de felul cum se comportă Bădălău cu ei ?  Şi doi: Nu cumva  rezultatul obţinut la europarlamentare îi periclitează poziţia pe care o ocupă în partid, mai ales că este principala cauză care a dus la ura diasporei faţă de PSD prin minunata dedicaţie făcută lui de către finul său Caval ?

Cu toată dragostea, cum spune un celebru analist politic, domnul Bădălău declara nu cu mult timp în urmă că nu este de acord cu modul de conducere dictatorial. Păi dacă nu este de acord normal ar fi nici să nu pună în practică o astfel de manieră de conducere.

Domnul Bădălău a reuşit să scape de Alexandru Andrei, de Răzvan Cuc, mai are să scape de primarul Barbu, cei care-i puteau periclita poziţia de preşedinte al organizaţiei judeţene. Mai rămâne să scape de vreo 25 de primari din judeţ şi poate domni liniştit. Oare ??? Chiar a scăpat de cei trei …

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *