PSD-ul mare maestru al tehnicilor de manipulare realizate prin minciuna si dezinformare

PSD-ul mare maestru al tehnicilor de manipulare realizate prin minciuna si dezinformare

A mai rămas doar o săptămână din campania electorală, timp în care partidele politice prin reprezentanții lor încercă să convingă electoratul de cât de bine îi va fi dacă… La modul declarativ toate partidele spun că își doresc o campanie a bunului simț, în care să primeze intențiile, proiectele prin care nouă, muritorilor de rând să ne fie mai bine. Ca și cum până acum i-a oprit cineva pe cei care au deținut puterea să lase deoparte interesul personal, care a fost de fapt și de drept principala dumnealor preocupare în cei aproape trei ani și jumătate de ciolanoguvernare PSD, urmat de interesul de partid și de grup, care într-un final tot în interes personal se transformă.

Realitatea în schimb demonstrează că și minciuna tot vorbă este, în sensul că cel puțin în orașul și județul Giurgiu un partid mare precum se consideră PSD și copilul inventat al acestuia, ALDE practică aceleași metehne ale comunismului care constau în dezinformare și intoxicare prin minciună. În acest sens, din lipsă de argumente prin care să demonteze proiectele prezentate de către opozanții politici inventează neadevăruri , neadevăruri prin care cele două partide cred că îi mai pot păcăli pe oameni.

Fals, nimic mai fals, cum ar spune carismaticul personaj politic local Ionel Dinu. Astfel de tertipuri demne de milă, concepute în laboratoarele celor două partide nu fac altceva decât să îi determine și pe ultimii oameni care mai credeau în PSD, să creadă  că socialismul, cel puțin la noi nu există. Este doar o marotă de care se folosesc ALDE niște Tănase Scatii ale căror conturi cresc pe zi ce trece, în timp ce majoritatea giurgiuvenilor sărăcesc.

Culmea ironiei constă în faptul că sunt bugetari, iar soțiile domniilor lor mari oameni de afaceri. Despre ce social democrație vorbesc oare acești îmbuibați din banul public?  PSD-ul este un  partid  clădit pe minciună și prefăcătorie.  Singura lor preocupare este banul. În concepția lor limitată banul este suveran, pentru că prin  tot ceea ce intreprind nu fac altceva decât să  fure cât mai mulți bani. Furt realizat prin te miri ce inginerii financiare, acestea fiind posibile cu largul concurs al instituțiilor statului care ar trebui să vegheze ca astfel de furturi să nu aibă loc, dar… Dar din dar se face rai spune o veche vorbă românească. Pentru PSD și acoliții este mai mult decât evident că scopul scuză mijloacele.   

Îmi spunea cineva că „România este cea mai bogată țară din lume”. L-am privit contrariat, după care a continuat, spunând: „ Da, este cea mai bogată țară din lume pentru că sunt unii care fură de 26 de ani și încă tot se mai găsește de furat ”.  Fostul președinte Băsescu ne spunea: „ Să trăiți bine”. Dar a uitat să ne spună cum. PSD-ul în schimb vine acum și ne spune: „  Că trăim bine ”.  Binele pe care-l trăiesc majoritatea cetățenilor acestui oraș și județ să li-l dea bunul Dumnezeu și lor, să se bucure și ei așa cum se bucură majoritatea românilor atunci când încasează un salariu de mizerie din care nu-și pot achita nici cel puțin birurile impuse tot de ei !

Oameni buni ! Cred că a venit timpul să votăm schimbarea total și irevocabil. Timp de 26 de ani PSD-ul a fost la conducerea țării.  Nu se pot eschiva de acest lucru, pentru că funcție de interesele lor au votat în Parlament măsuri și legi care au distrus această țară. Priviți-i pe primarii PSD care din neica nimeni au devenit boieri, proprietari de sute, mii de hectare de teren agricol. Amintiți-vă de casele din paiantă în care au locuit ei și neamurile lor și uitați-vă acum în ce palate locuiesc. Nu vă puneți întrebarea de unde au atâția bani? Oare din muncă cinstită ! 

Priviți-i pe parlamentarii PSD care sunt multimilionari în euro și cu toate acestea își votează pensii nesimțite. Ascultații cum au îndrăzneala să ne spună că trăim bine schimbând o nedreptate făcută de guvernul de dinaintea lor, dar aducând în schimb o multitudine de alte nedreptăți. Se laudă că au majorat pensii și salarii. Este adevărat au făcut acest lucru, dar fără o minimă chibzuiță. Orice om știe că nu poți să dai dacă nu ai. Toți oamenii știu că nu s-au creat locuri de muncă care să contribuie la fondul național de pensii, dar vii tu ca și guvern, chipurile responsabil și mărești pensiile. Din ce surse ? Este adevărat că oamenii sărmani se bucură, ținând cont de sărăcia cu care se confruntă după ce zeci de ani  au trudit ca să-și asigure o bătrânețe liniștită.  Numai că  acestă situație este efemeră, de moment. Dacă nu se va dezvolta economia, iar acest lucru nu va fi posibil până nu se creează locuri de muncă, ceea ce presupune investiții serioase în industrie și agricultură se va ajunge în mod sigur la imposibilitatea plății pensiilor!

 Marea creștere economică cu care se tot laudă fostul guvern PSD are la bază consumul. Așa zisa creștere economică există doar pe hârtie, în realitate ea nu se reflectă în vreo schimbare în ceea ce privește nivelul de trai al românilor. Suntem țara cu cea mai mare creștere economică, dar cu cel mai scăzut nivel de trai din Europa, conform ultimelor  date statistice internaționale.

Dumneavoastră stimați giurgiuveni sunteți cei care  veți hotărî viitorul dumneavoastră și pe cel al copiilor dumneavoastră, prin votul ce-l veți da peste câteva zile. Să vă dea bunul Dumnezeu gândul cel bun.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *