Prognoza meteo: Ploi, furtuni si descarcari electrice

Prognoza meteo: Ploi, furtuni si descarcari electrice

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele zile. Potrivit acesteia, vremea va fi neobișnuit de caldă, dar și instabilă, cu ploi și descărcări electrice.

PROGNOZA METEO pentru MIERCURI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit la sfârșitul lunii mai, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în vest și în sud-vest. Începând din orele după-amiezii, în nordul, centrul și estul țării gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere și vor fi înnorări temporar accentuate, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și local averse. Fenomenele vor fi mai intense în a doua parte a zilei în Moldova, iar la începutul nopții în nordul Dobrogei unde vântul va avea și aspect de vijelie, pe spații mici ploile vor fi torențiale, înregistrând în timp scurt cantități de apă de peste 20 l/mp și izolat va cădea grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar aversele izolate. Temperaturile minime se vor încadra între 11 și 20 de grade.

LA GIURGIU
Vremea va fi deosebit de caldă, cu o maximă a temperaturii aerului de 29…30 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales spre seară când va crește probabilitatea de apariție a averselor și descărcărilor electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 15…17 grade.

PROGNOZA METEO pentru JOI

LA GIURGIU
Vremea se va menține deosebit de caldă, dar va deveni în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a zilei când vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 16…18 grade.

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *