Prognoza meteo pentru marti si miercuri

Prognoza meteo pentru marti si miercuri

ANM a dat publicității prognoza meteo pentru marți și miercuri, aceasta indicând că pe 13 și 14 februarie vor cădea ninsori iar vremea va rămâne predominant închisă.

Pe parcursul zilei valorile termice vor fi mult mai ridicate decât în mod normal la această dată, iar maximele se vor încadra între 5 şi 15 grade.

Prognoza meteo pentru marți, 13 februarie 2018

Vremea va deveni predominant închisă. În cursul zilei se vor semnala precipitaţii în general slabe, mai ales sub formă de ploaie în vestul şi sud-vestul ţării şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare pe spaţii mici la munte. Noaptea, acestea se vor extinde treptat astfel încât vor fi precipitaţii mixte în Banat, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei şi izolat în Dobrogea, iar la munte şi local în celelalte regiuni vor predomina ninsorile.

Vor fi condiţii de polei sau de gheţuş. Cantităţile de apă vor totaliza 10…15 l/mp îndeosebi în sud-vestul teritoriului şi în zonele montane aferente, unde se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane înalte, în special ale Carpaţilor Meridionali, dar în a doua parte a intervalului vor fi intensificări şi în sudul şi centrul ţării, însă la cote mai reduse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 9 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -6 şi 2 grade. Dimineaţa, izolat, se va semnala ceaţă, mai ales în regiunile sudice.

Prognoza meteo pentru miercuri, 14 februarie 2018

În țară                                                                                   

Vremea va fi predominant închisă şi pe arii extinse vor cădea precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare. Doar în extremitatea sudică şi de sud-est a ţării vor predomina ploile. Vor fi condiţii de polei sau de gheţuş. Cantităţile de apă vor fi local mai însemnate în special în regiunile sudice, iar la munte se va depune un strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări pe crestele montane, unde va viscoli ninsoarea, iar temporar şi la cote mai reduse vor fi intensificări şi în sudul, centrul şi estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 grad în nordul Moldovei şi 8 grade în Dobrogea, iar cele minime se vor situa, în general, între -4 şi 3 grade.

În Sud

Cerul va prezenta înnorări temporare, mai accentuate noaptea, când vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ploaie. Vântul va fi, în general slab în cursul zilei, apoi va sufla moderat, cu unele intensificări. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de 1…2 grade. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *