Profilul de candidat pentru fotoliul de primar al lui Bogdan Bratu

Profilul de candidat pentru fotoliul de primar al lui Bogdan Bratu

Următorul dintre candidații conștienți că nu are nicio șansă ca giurgiuvenii să-l aleagă primar este Bogdan Bratu,  poreclit Beche. Ceea ce mă surprinde la acest ”visător” este tupeul fără margini  de care dă dovadă. Oricare alt om cu un dram de bun simț și-ar fi băgat cel puțin capul în nisip precum struțul și nu ar mai fi avut curajul să dea ochii cu giurgiuvenii d-apăi  să se mai afișeze drept candidat din partea AUR pentru fotoliul de primar. Dar știți cum se spune cine se aseamănă se adună.

Iată ce s-a scris în presă în urmă cu ceva timp despre acest personaj:

Libertatea :                               

”Bogdan Bratu, fostul director al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova, a fost achitat după ce timp de șapte ani a ocupat funcții de conducere în baza unei diplome de licență false. Faptele s-au prescris, au motivat judecătorii. Bratu e obligat, în schimb, să restituie salariile încasate vreme de șapte ani: aproape 900.000 de lei. Decizia pronunțată pe 13 decembrie de Curtea de Apel București este definitivă.
Bratu a recunoscut că nu a fost student decât un an la Hyperion 

Fiind audiat de procurori, în septembrie 2010 și ianuarie 2012, Bratu a declarat că a absolvit Liceul „Miron Nicolescu” din Giurgiu în 1997. A precizat că în anul 2000 sau 2001 s-a înscris la Universitatea Hyperion, Facultatea de Drept, instituție la care a frecventat doar primul an de curs, declarând că a renunțat apoi din motive personale.
Bratu a mai declarat procurorilor că până la momentul audierilor nu s-a înscris și nu a frecventat o altă facultate.  ”
G4 MEDIA:

„Prin utilizarea unor diplome de studii falsificate/anulate, inculpatul a ocupat funcţii publice importante (director regional în cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA), funcţii în virtutea cărora a avut acces la informaţii de importanţă strategică, gestionarea bugetelor privind construcţia şi modernizarea drumurilor naţionale, derularea şi atribuirea contractelor de achiziţie publică şi de modernizare a reţelelor de drumuri, atribuirea contractelor de deszăpezire, întreţinere şi pază a acestora”, se precizează în comunicat. ”PICCJ arată că, prin faptele indicate, a fost prejudiciată instituţia angajatoare cu 985.625,3 lei, reprezentând încasarea tuturor drepturilor salariale aferente funcţiilor deţinute fără drept.”

Măi oameni buni,  această situație este de Doamne ferește, și din păcate nu este singulară mai sunt câteva specimene prin politică care au în portofoliu diplome false care au ocupat  sau ocupă funcții importante, după cum vorbește gura târgului. Dacă acest om nu a fost capabil să-și ia o diplomă de facultate în mod cinstit nu înseamnă că este prost, atâta timp cât l-a dus mintea să obțină o diplomă, sau mai multe, de studii superioare pe care ulterior să le folosească în interes personal,  iar organele statului timp de mult prea mulți ani nu au văzut, nu au știut că există indivizi cu diplome false care ocupă funcții de conducere foarte importante în ierarhia statului.  OARE !!!!???? Sau există posibilitatea să fie lăsați cu bună știință pentru ca ulterior să poată fi foarte ușor șantajați.

 Modul cum a obținut diplomele nu mă interesează, cu toate că bănuiesc, surprins sunt însă de faptul că a reușit să prostească oameni cu expertiză lucrativă în domeniul construcțiilor de transport rutier și întreținerea acestora. Sau și-au dat seama că este un excroc și au tăcut mâlc convenindu-le situația.

Când am aflat că Simion l-a acceptat pe acest personaj drept candidat pentru Primăria Giurgiu am rămas perplex, asta pentru că îl cred pe Simion  un personaj politic machiavelic,  iar ca să se compromită cu Beche era peste puterea mea de a înțelege. Din fericire pentru mine mi-am dat seama de planul, așa cum spuneam, machiavelic al lui Simion după câteva minute de analiză mai atentă.

  1. Simion știe că o campanie, fie ea și negativă, este tot campanie deoarece oamenii vorbesc despre tine.
  2. Iar pentru o campanie cu un sediu de partid serios, pentru aplaudaci, pentru răspândacii pe facebook, pentru distribuitorii de pliante și lipitorii de afișe sunt necesari mulți bani de care acum Simion nu trebuie să-și mai facă probleme pentru că are văcuță de muls pe plan local, candidatul de primar.

Sper ca Beche junior să se trezească din această marasmă, să-și dea seama că nu este altceva decât un folosit, să se retreagă din această competiție în care nu are nici cea mai mică șansă și să se ocupe de afacerile lui actuale sau să dezvolte altele la care sincer se pricepe.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *