Proaspatul ministru al Economiei, Niculae Badalau aduce mari deservicii PSD-ului

Proaspatul ministru al Economiei, Niculae  Badalau aduce mari deservicii PSD-ului

Plecând de la ceea ce a spus Robert Casey, ”Toleranta este pretul pe care il platim pentru a trai intr-o societate libera si pluralista” , odată cu noul an îmi propusesem să fiu mai tolerant, mai îngăduitor cu cei care ne reprezintă pe scena politică.  Din păcate Niculae Bădălău, senator de Giurgiu şi actualul ministru al Economiei, prin prestaţia lui ca şi om politic aproape că îmi interzice ca şi cetăţean al acestei ţări să fiu tolerant cu un astfel de personaj ce pare mai degrabă  a fi întruchiparea modernă a lui Machiavelli.  Thoma Mann, laureat al Premiului Nobel pentru literatură trage un puternic semnal de alarmă adresat întregii lumi prin care precizează  că: ”Toleranta devine o crima când este aplicată răului.”  

Din contopirea lui Tănase Scatiu din romanul cu acelaşi titlu scris de Duiliu Zamfirescu care ne prezintă persoanjul principal  ca pe un tip incult, bădăran și violent, ce-i întruchipează pe arendașii îmbogățiți care dobândesc o tot mai mare influență în politica românească … şi Niccolo Machiavelli  fost  om de stat şi teoretician politic al cărui nume a devenit asociat cu cuvinte precum „minciuna” şi “manipulare”, rezultă un al treilea personaj, Niculae Bădălău.

Ca şi Tănase Scatiul, Bădălău calcă pe cadavre ( la figurat ) ca să-şi atingă scopul, iar ca şi Machiavelli minciuna şi manipularea le-a ridicat la rang de virtute.

Am făcut această asociere între un personaj fictiv de roman şi un personaj real din dorinţa de a-l descrie cât mai bine pe Bădălău care  a reuşit să se caţere aproape de vârful piramidei politice  prin minciună şi tehnici de manipulare.

Cine putea să creadă că după şuturile trase în direct în văzul tuturor lui Dragnea, acesta nu numai că nu ia nicio măsură de coerciţie împotriva lui, ba dimpotrivă, îl promovează.

Habar nu am cum a reuşit să parvină la vârful statului acest personaj care ocupă funcţia de ministru al Economiei, funcţie numită politic, în  care şi-a demonstrat incompetenţa în emisiunea moderată de Radu Tudor prin promisiuni politicianiste fără acoperire.

Ministru al Economiei care ne-a făcut de râs în întrega Europă prin necunoaştere din cauza căreia “confundă” Consiliul Uniunii Europene cu Consiliul European.

Ministru la Economiei care atunci când i se pun întrebări în afara unor emisiuni aranjate, devine ridicol, cum a fost şi cazul când a participat la Comisia pentru Piaţa Internă şi Protecţia Consumatorilor, prilej cu care   i-a fost adresată o întrebare legată de dublu standard, atât de dezbătut şi prezentat pe larg  în media. Dar despre care Bădălău nu ştia absolut nimic . A încercat un răspuns prezentând  nişte bâlbe uitându-se rugător cu ochii viţelului dus la abator la singura salvare, consiliera aflată în stânga sa. Sărmana consilieră a încercat să-l scoată din penibilul situaţiei şoptindu-i în timp ce Bădălău rosfoia paginile din faţa lui fără să ştie ce căuta, cerându-i consilierei să-l ajute, răspunsul dat într-un final, prins din şoapte şi citit printre rânduri s-a potrivit fix ca nuca în perete. Vorba românului: Dacă tăcea, filozof rămânea! 

Bădălău, dacă nu se pricepe la economie, în schimb ştie foarte bine că dacă vrea să rămână agaţat de un scaun, atunci când apar în jurul lui oameni inteligenţi care-i pot periclita poziţia, trebuie să folosească orice alternativă pentru a fi îndepărtaţi. Aşa se explică şi de ce nu au mai fost invitaţi de doi ani de zile la nicio şedinţă a PSD Giurgiu cei pe care Bădălău i-a numit lupii tineri, deputaţii aleşi de giurgiuveni, Alexandru Andrei şi Răzvan Cuc.  Cu toate piedicile puse de Bădălău observ că niciunul din cei doi tineri parlamentari nu intenţionează să plece din PSD, cu toate că din sursele noastre am aflat că sunt ofertaţi deja de două partide.

De ce este tolerat Bădălău în PSD ? Bădălău care aduce un mare minus imaginii partidului, şi aşa destul de şifonată din cauza unora care nu prea au ce căuta în politică, nu ştiu. Cu siguranţă Vîlcov, Codrin şi alţi câţiva băieţi, alţii decât cei din vechiul stat paralel, ştiu.

I.C.MANDU 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *