PRO Romania, un nou orizont pentru electoratul de stanga

PRO Romania, un nou orizont pentru electoratul de stanga

Azi, 29 ianuarie a avut loc prima conferinţă de presă a partidului nou înfiinţat, PRO România, al cărui preşedinte la nivel naţional este fostul premier Victor Ponta. Pentru marea majoritate a giurgiuvenilor nu constituie niciun secret faptul că simpla sa apariţie pe străzile oraşului alături de candidatul de atunci  i-a adus acestuia voturile în plus atât de necesare pentru ca Nicolae Barbu să câştige al doilea mandat de  primar.

De aici şi părerea, deocamdată personală a subsemnatului, că Victor Ponta este foarte apreciat de giurgiuveni, atât ca personalitate politică, dar mai ales ca fost premier, în a cărui guvernare au alternat măsurile sociale de stânga, precum şi măsuri economice de dreapta care au generat o stare de echilibru a balanţei economice ceea ce a dus la un plus de prosperitate resimţită în buzunarele românilor după tăierile de pensii şi salarii din perioada preşedintelui Băsescu.

La conferinţa de presă a partidului Pro România, filiala Giurgiu au paticipat Noruţ Stănişteanu şi Marian Damian.

Noruţ Stănişteanu având calitatea de coordonator al organizaţiei judeţeane este un personaj politic emblematic pentru urbea noastră fiind unul dintre fondatorii Partidului Naţional Liberal la Giurgiu, considerat de marea majoritate a giurgiuvenilor un liberal cu pedigree. Când a fost întrebat cum se va împăca un liberal cu doctrina de stânga Noruţ Stănişteanu a spus că absolut în toate partidele se pun în practică atât măsuri de stânga, cât şi măsuri de dreapta, considerând că rolul său primordial în PRO România este acela să implementeze, să pună în practică măsuri economice de dreapta care prin aplicarea lor să aducă plus valoare, atât la nivel local, judeţean şi de ce nu, naţional.

Ca şi realizări în scurta perioadă de când a fost numit Noruţ Stănişteanu ca şi coordonator al organizaţiei judeţene, mai exact 17 decembrie 2018, în judeţul Giurgiu au fost înfiinţate 12 organizaţii locale, dar speră ca până la alegerile europarlamentare să dubleze cel puţin numărul celor existente. În perioada alegerilor europarlamentare PRO România la Giurgiu va avea membri în absolut toate secţiile de votare propunându-şi un  targhet de cel puţin 8.000 de voturi.

Celălalt participant la conferinţa de presă, Marian Damian şi-a făcut o scurtă prezentare: 45 de ani, căsătorit, tată de copil, profesor de sport. În partid ocupă poziţia de coordonator al organizaţiei municipale a partidului, crede în valoarea oamenilor acestui nou partid înfiinţat alături de care este convins că vor face o figură frumoasă în alegerile ce vor urma, cu atât mai mult cu cât locomotiva partidului este Victor Ponta.

Cred că adevăraţii adversari ai PSD-ului nu sunt PNL-ul măcinat de luptele interne în interiorul căruia se dau bătăli crunte, nu va fi nici USR, PLUS sau eu ştiu ce alte partide şi partiduleţe. Adevăratul adversar al PSD-ului este partidul lui Victor Ponta care în afară de nehotărâţi va atrage de partea sa foarte mulţi oameni  din electoratul de stânga, nemulţumiţi de prestaţia celor pe care i-au propulsat  la guvernare.

În acest moment pentru stânga s-a format un nou orizont. Majoritatea elitelor din PSD, nu mai târziu de azi un alt lider important Mihai Tudose a trecut la PRO România, după ce cu câteva zile în urmă trecuse la acelaşi partid Adrian Ţuţuianu, migrează spre PRO România. Din informaţiile noastre se pare că inclusiv Gabriela Firea, alţi primari din Bucureşti, din Ilfov şi din ţară se vor declara independeţi pentru ca ulterior să se înscrie în partidul lui Ponta.  

Referitor la Giurgiu nu este exclusă posibilitatea ca Noruţ Stănişteanu, fost prefect de Giurgiu, care de-a lungul timpului a avut o relaţie foarte bună cu primarii din judeţ indiferent de partidul din care aceştia  făceau parte, relaţie pe care a păstrat-o şi azi, să atragă lângă el primari ce deocamdată sunt membri PSD, cum de altfel nu este exclusă posibilitatea ca alţi membri marcanţi ai PSD filiala Giurgiu, pe fondul tensiunilor existente în partid să se alăture acestui nou proiect intitulat PRO România.

I.C.MANDU                                                                                                        

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *