Primarul comunei Malu, Mirel Jantea pune la dispoziţia CJ Giurgiu o zonă pitorească pentru construirea unui campus de recreere pentru copiii şi tineretul giurgiuvean

Primarul comunei Malu, Mirel Jantea  pune la dispoziţia CJ Giurgiu o zonă pitorească pentru construirea unui campus de recreere pentru copiii şi tineretul giurgiuvean

În urmă cu aproximativ o lună la sediul Consiliului Judeţean (CJ) Giurgiu a avut loc o întâlnire între Asociaţia Elevilor din judeţul Giurgiu şi preşedintele CJ, Dumitru Beianu. Posibilii viitori politicieni au venit “înarmaţi“ cu proiecte  fundamentate şi atât de bine prezentate încât politicieni cu experienţă ar putea lua lecţii legate de felul cum trebuie întocmit  şi prezentat un proiect sustenabil.  

Mare parte din ideile prezentate de către copii preşedintelui CJ ar putea fi implementate cu brio  în sistemul educaţional la nivel naţional. Tocmai din acest considerent preşedintele CJ  Dumitru Beianu le-a promis elevilor că ideile lor vor fi prezentate spre analiză Ministerului Educaţiei.

Dintre toate ideile prezentate strict pentru judeţul Giurgiu elevii au prezentat un concept foarte interesant vis-à-vis de modul de petrecere a timpului liber, mai ales în perioada vacanţelor de vară, când familii mai strâmtorate din punct de vedere finanaciar nu-şi pot permite să îşi trimită copiii, chiar dacă sunt merituoşi la învăţătură, să se relaxeze la munte sau la mare.  În acest sens i-au sugerat preşedintelui CJ construirea unui campus de vară în apropierea oraşului Giurgiu unde copiii, contra unor sume motrice sau gratuit, să îşi poată petrece timpul liber într-un mod recreativ unde să funcţioneze şi cercuri de pictură, sculptură, muzică, poezie şi de ce nu, cercuri de matematică, fizică, chimie pentru cei interesaţi de ştiinţele exacte.

Preşedintele CJ, Dumitru Beianu la prima întâlnire pe care a avut-o cu primarii din comunele limitrofe oraşului Giurgiu le-a prezentat ideea Asociaţiei Elevilor Giurgiuveni.

Cea mai bună ofertă ca locaţie unde s-ar putea construi un campus a venit din partea primarului comunei Malu, Mirel Jantea, care s-a oferit să pună la dispoziţia CJ  lacul Pasărea care are o suprafaţă de 57 ha şi 3,5ha teren construibil.  În vecinătatea lacului Pasărea în urmă cu o lună jumătate au fost planţi peste 3.500 de puieţi de salcie, iar  în ceea ce priveşte ecosistemul zonei este unul foarte diversificat ce te poate duce cu gândul la ceva asemănător Deltei Dunării.

În numai câteva zile s-a creat deja o asociaţie care va duce la bun sfârşit acest proiect atât de necesar pentru ocuparea timpului liber al copiilor într-un alt mod decât acela de a sta în faţa calculatoarelor, care nu neapărat contribuie la dezvoltarea intelectului lor. Din această asociaţie fac parte Consiliul Judeţean Giurgiu, Facultatea de Arhitectură Bucureşti, Primăria Malu şi nu în ultimul rând, Asociaţia Elevilor Giurgiuveni.

Din informaţiile primite de la primarul Mirel Jantea acum câteva zile s-a bucurat de vizita inopinată a decanului Facultăţii de Arhitectură  Bucureşti care a dorit să vadă  amplasamentul  şi care a  rămas plăcut impresionat de frumuseţea şi pitorescul locului ales pentru construirea campusului. Tot de la primarul comunei Malu am aflat că lucrările vor fi demarcate în cursul acestui an.

  I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *