Primar nou ! Metehne vechi …

Primar nou ! Metehne vechi …

Prima ședință a Consiliului Local Municipal Giurgiu a debutat cu un eșec pentru noul vechi primar Barbu. Faptul că un consilier local PSD a lipsit de la ședință, fragila majoritate a PSD-ului a făcut ca forțele să fie egale. ALDE și PNL au demonstrat că interesul majorității primează chiar și atunci  când după cum bine știți, ALDE la nivel central este aliat cu PSD-ul. 

Cele mai disputate proiecte de hotărâri după ordinea de zi au fost:

  • Proiect de hotărâre privind aprobarea suplimentării bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2016 și a listei de investiții aferente.
  • Proiect de hotărâre privind acordarea avizului de principiu în vederea efectuării unui schimb de terenuri între municipiul Giurgiu și domnul Ștefănică Ion.

Motivul care i-a determinat pe consilierii PNL și ALDE să nu voteze suplimentarea bugetului a fost cât se poate de clar și fără echivoc. Este foarte adevărat că se anunță vremuri căcăcioase, dar ca să cheltuiești din banul public 430.000 lei ca să achiziționezi  de 152.000 lei nu se știe câte containere grup sanitar ( toalete ecologice ) și de 278.000 lei  să construiești la stadionul Marin Anastasovici trei grupuri sanitare ( WC-uri ) datorită faptului că Astra joacă în cupele europene este de-a dreptul strigător la cer !  În echivalent, 430.000 lei este egal cu aproximativ 100.000 euro. Dacă împărțim la trei, câte WC –uri vrea să construiască !!!! Barbu la stadion, suma de 278.000 lei este egală cu 92.666 lei. Oameni buni, cred că o să fie mare înghesuială la un WC care costă cât o casă și anume 21.000 de euro. Bineînțeles, consilierii PSD au votat chiar împotriva voinței dumnealor, datorită automatismului instalat la piciorul stâng al domnului primar. În momentul în care primarul apasă cu piciorul pe buton, automat li se ridică și mânuțele onorabililor consilieri. Pentru domniile lor chiar nu are nici o importanță că în spatele solicitării nu stă nici un deviz estimativ ca să aibă și domniile lor habar ce fel de marmură se folosește, ce fel de lavoare suflate cu aur sunt instalate, pentru că altfel nu cred că se justifică astfel de sume exorbitante pentru niște amărâte de WC-uri! Motivul invocat, legat de ce municipalitatea trebuie să construiască WC-urile a fost acela că stadionul aparține municipalității. EVRIKA !!! Și că Astra joacă în cupele europene. Ca și cum anul trecut nu a jucat tot în cupele europene fără mega WC-uri. Sau poate că aceasta este o formă de plată pentru lojele din care anumite persoane privilegiate urmăresc meciurile jucate acasă de echipa noastră fără să plătească nici un ban, în timp ce muritorii de rând, din banii cărora se întreține stadionul și se construiesc mega WC-uri sunt nevoiți să-și cumpere bilete. Te pomenești că vor fi obligați să plătească și vreo taxă ca să le folosească!  

Domnul primar s-a arătat foarte supărat  că profesorii de la trei școli nu-și vor putea lua salariile. Dar mult stimatul nostru  primar  știa că noii consilieri nu au rutina dumnealui în administrație. Dacă îl durea așa de tare suflețelul de domnii profesori, de ce nu le-a sugerat consilierilor să voteze cu amendament. Mai exact să voteze salariile profesorilor și cu siguranță nimeni nu se opunea, urmând ca la ședința extraordinară pe care am auzit că intenționează s-o țină săptămâna viitoare, când mai mult ca sigur vor fi prezenți toți consilierii PSD, în mod cert automatismul instalat va funcționa perfect. Nu vor mai fi nici un fel de probleme, iar minunatele dumnealui  proiectele de hotărâri vor fi votate, la capul gol cum se spune.

Cel de-al doilea proiect care a stârnit discuții a fost cel care face referire la acordarea unui aviz de principiu pentru un schimb de terenuri între municipalitate și colonelul în rezervă Ștefănică Ion. Consilierul PNL Adrian Anghelescu a solicitat dacă se poate să i se spună de ce alte terenuri intravilane dispune municipalitatea, din care o suprafață să i se dea la schimb colonelului.  Ei bine, de aici s-a deschis cutia pandorei. În loc de un răspuns concludent, primarul a început cu placa mai veche cu care deja ne-am obișnuit. Că vezi doamne, cei care nu sunt de acord sunt împotriva giurgiuvenilor, că nu doresc modernizarea zonei cu parcări ( vechea poveste a parcărilor ), că la urma urmei este vorba  doar de un aviz de principiu… Înșirte mărgărite și alte povești nemuritoare, dar nu a scos un cuvânt despre ce alte locații sunt disponibile să fie date la schimb. Doar nu vrea domnul primar să credem că a pus căruța înaintea boilor. La experiența pe care a căpătat-o în ceilalți patru ani de mandat, nu solicita dumnealui consiliului un schimb de terenuri fără să identifice în prealabil  terenul ce urmează să-i fie dat la schimb colonelului! Și cine crede că domnul colonel Ștefănică este atât de naiv încât să fie de acord cu schimbul fără să știe dinainte locația terenului ce urmează să-i fie dat la schimb.  Un lucru mi-a atras atenția, domnul Anghelescu a făcut o  remarcă extrem de interesantă: „ Este de urmărit unde va fi găsită locația terenului. Nu cumva vis-a-vis de blocurile ANL P8/P9, alături de terenul domnului Vișan ?”  Răspunsul primarului nu s-a lăsat așteptat prea mult: „ S-ar părea că dumneata știi mai multe decât știu eu ”. Ceva de genul usturoi nu am mâncat, gura nu-mi miroase. Dar mie parcă mi s-a părut că mesteca gumă. În mod sigur a fost doar o părere …

Cam asta-i tot. Primar nou ! Metehne vechi …

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *