Din seria dezvăluirilor lui Marin Anton, preşedintele PNL-ului giurgiuvean mai apare un nou personaj în afară de senatorul Niculae Bădălău în persoana Ninei Carmen Crişu, prefectul judeţului Giurgiu. Iată ce spune Marin Anton de şi despre Nina Carmen Crişu :

„ … Un al doilea lucru extrem de grav pe care vreau să vi-l spun este legat de implicarea prefectei, a instituţiei prefectului în toate activităţile politice pe care le desfăşoară PSD-ul. Vă rog să observaţi că foarte multe întâlniri politice se fac sub oblăduirea directă a prefectului. … Este ştiut că doamna Crişu este antreanată politic şi de fapt este omul PSD-ului, dar ar trebui să joace cel puţin un rol aparent de reprezentant al guvernului în teritoriu, funcţie după câte ştiu eu apolitică. Tocmai de aceea pentru doamna Crişu am câteva întrebări foarte clare.

Dacă intraţi pe site-ul Consiliului Judeţean Giurgiu o să vedeţi că la Autoritatea Teritorială de Ordine Publică ( ATOP ) apare ca membru doamna prefect Crişu, fiind numită din partea societăţii civile. Primeşte şi bani pentru acest lucru. Acum vine întrebarea : Doamnă prefect, dumneavoastră puneţi avizul de legalitate pe toate hotărârile de consiliu judeţean în condiţiile în care sunteţi membru ATOP şi sunteţi remunerată pentru această activitate de către consiliul judeţean şi totodată sunteţi prefectul judeţului, nu cumva vă aflaţi într-un conflict de interese ? Mă întreb şi întreb dacă cumva nu sunteţi incompatibilă şi prin faptul că aţi dat declaraţii false vis-a-vis de acest lucru, pentru că nu aţi trecut suma pe care o primiţi de la consiliul judeţean în declaraţia de avere ? Este clar că nu poţi fi în acelaşi timp şi salariat al consiliului judeţean şi reprezentantul guvernului în teritoriu. …”

Pentru corecta dumneavoastră informare am verificat parte din afirmaţiile făcute de preşedintele PNL  Marin Anton. În declaraţia de avere a doamnei Nina Carmen Crişu apar doar salriile de fost director executiv în cadrul Condiliului Judeţean Giurgiu în sumă de 4.413 lei şi salariul de prefect în sumă de 19.343 lei, în rest nu apare nici o altă remuneraţie. În lista membrilor ATOP, actualizată în data de 5 august, ora 8:34, la poziţia nr. 9 figurează ca membru şi Nina Carmen Crişu numită de preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina. Am mai aflat că remuneraţia fiecărui membru ATOP reprezintă 15% din salariul preşedintelui consiliului judeţean.

Nu suntem noi în măsură să emitem judecăţi de valoare legate de   incompatibiliatea sau conflictul de interese de care o acuză Marin Anton pe Nina Carmen Crişu, altele sunt organele abilitate care se pot pronunţa cu privire la acest lucru. Cu toate acestea daţi-mi voie să am o oarecare rezervă, pot spune chiar să fiu sceptic faţă de corectitudinea cu care analizează hotărârile de consiliu judeţean înainte de a-şi da avizul de legalitate prefectul Nina Carmen Criuşu, atâta timp cât este plătită de consiliul judeţean. Din punctul meu de vedere această situaţie este asemănătoare cu cea a unui hoţ care-şi judecă singur cauza.

I.C.MANDU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *