Prefecta de Giurgiu Nina Carmen Crisu isi arata inca o data dispretul fata de lege

Prefecta de Giurgiu Nina Carmen Crisu isi arata inca o data dispretul fata de lege

Săptămâna trecută Marin Anton, preşedintele PNL Giurgiu vorbea de implicarea mai mult decât evidentă a prefectei de Giurgiu Nina Carmen Crişu în politica locală.

Această  acuzaţie  i se aduce prefectului de Giurgiu, care joi, 15 februarie a.c,  a participat la o şedinţă de partid  a PSD. Conform unor informaţii pe surse , prefecta nu numai că a participat, dar s-a implicat şi în discuţiile legate de probleme interne ale partidului, excedând  astfel, prerogativele legale ce îi revin.

Legea nr. 340/2004 Art.17- Prefctul şi subprefectul nu pot fi membri unui partid politic sau ai unei organizaţii căreia i se aplică acelaşi regim juridic ca şi partidelor politice, sub sanţiunea destituirii din funţia de prefect.

Un exemplu în acest sens, conform sursei noastre, este dat de faptul  că la şedinţa respectivă, prefectul a cerut primarilor prezenţi să nu primească în comunele pe care le conduc pe cei trei parlamentari giurgiuveni, aşa-zişi „dizidenţi”. Este o altă încălcare flagrantă a legii 340/2004 care la articolul 11 spune: Între prefecţi, pe de o parte, consiliile locale şi primari, precum şi consiliile judeţene şi preşedinţii acestora, pe de altă parte, nu există raporturi de subordonare

Cu toate că nu este la prima abatere de acest gen, conştientă fiind că încalcă legea, prefecta Carmen Nina Crişu perseverează în a-şi arată dispreţul total faţă de lege declinându-şi cu ocazia participării la şedinţa de partid ataşamentul faţă de una din taberele existente în PSD, cu toate că nici una dintre cele două tabere nu recunoaşte public că ar exista fracţii în interiorul organizaţiei judeţene a PSD Giurgiu. Cu toate acestea prefecta vorbeşte de două tabere .

Doamnă prefect vă spun un secret şi sper să nu-l mai afle nimeni: Dacă vă află doamna  Ministru de Interne că vă implicaţi direct în politica locală va acţiona conform legii şi ştiţi dumneavoastră, vorba cântecului: Ne despărţim şi tare-aş vrea să nu fi supărată …

 

I.C.MANDU

 

 

   

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *