PNL-ul lanseaza inca un candidat pentru funcția de primar al municipiului Giurgiu …

PNL-ul lanseaza inca un candidat pentru funcția de primar al municipiului Giurgiu …

În cursul zilei de azi ( nota red. 07 septembrie ) domnul Noruț Stănișteanu, membru PNL a completat un formular tip prin care își anunță disponibilitatea de a se înscrie pe lista  sondajului în urma căruia  primul clasat va fi desemnat candidatul partidului pentru primăria municipiului Giurgiu. În rândurile ce urmează vă vom prezenta poziția liderilor locali ai Partidului Național Liberal.

Nicolae Florian președintele organizației municipale. „Salut inițiativa colegului meu de partid domnul Noruț Stănișteanu. Este un vector important în PNL. Cred cu sinceritate că nu ar fi fost normal ca un partid cu atâția lideri, oameni politici foarte cunoscuți să nu aibă decât un singur candidat și acela să fiu eu. Giurgiuvenii au astfel posibilitatea să aleagă dintre mai mulți oameni buni, de certă valoare, pe cel mai bun dintre noi care să le reprezinte interesele în următorul mandat. Dacă nu voi fi eu cel desemnat de către giurgiuveni, cu siguranță alături de ceilalți colegi îl vom susține cu toate forțele pe colegul și prietenul nostru liberal.”

Dumitru Beianu copreședintele organizației județeneEste un exercițiu democratic. Înscrierea domnului Noruț Stănișteanu în această competiție demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, că suntem un partid liberal în care se respectă valorile democrației. Giurgiuvenii sunt singurii care au dreptul consfințit prin lege să-și aleagă conducătorii. Cel care se va bucura de mai multă notorietate și credibilitate va fi ales de giurgiuveni. Este o falsă idee, pe care unii încearcă să o acrediteze, că o parte dintre membrii partidului sunt mai liberali decât ceilalți. Nimic mai fals. Noi ne-am asumat liberalismul, chiar dacă unii dintre noi suntem mai vechi sau mai noi. Suntem o echipă puternică și vom acționa ca atare, iar cel care va fi desemnat ca și candidat PNL de către cetățenii orașului,  noi toți ceilalți ne vom alinia în spatele lui și-l vom susține în lupta cu  contracandidații pe care celelalte partide îi vor arunca în luptă.”

Gheorghe Ștefan copreședintele organizației județeneFaptul că domnul Noruț Stănișteanu și-a arătat disponibilitatea să se înscrie în cursa pentru fotoliul de primar nu face decât să mă bucure. Acest lucru demonstrează că suntem un partid viu, un partid cu foarte multe vârfuri de lance, cu oameni puternici cu notorietate, spre deosebire de alte partide care se băteau cu pumnul în piept, dar care acum sunt nevoiți să inventeze lideri. Se spunea despre noi că nu aveam o personalitate capabilă să intre în această luptă, iată că prin intrarea în cursă a domnului Noruț Stănișteanu se demonstrează principiul contrariilor. Noi chiar avem lideri. Mai mult decât atât, la reuniunea liberală care a avut loc la Gura Humorului s-a lansat ideea ca în localitățile reședință de județ, acolo unde avem un singur candidat pentru primărie, ar fi indicat să avem cel puțin doi potențiali candidați pentru această demnitate publică. Iată că ne aflăm în situația, spun eu benefică pentru giurgiuveni,ca în afară de domnul Nicolae Florian să mai apară un candidat puternic în persoana domnului Noruț Stănișteanu. Eu personal îmi doresc să se  înscrie și alți membrii de partid care consideră că pot fi buni ca primar, lista rămânând în continuare deschisă.”

Acestea sunt pozițiile exprimate, legate de intenția domnului Noruț Stănișteanu de a candida pentru funcția de primar, respectiv a  președintelui organizației municipale și a celor doi copreședinți județeni ai PNL Giurgiu. Din relatările celor trei lideri reiese clar faptul că în Partidul Național Liberal Giurgiu nu există nici un fel de stări conflictuale, ba dimpotrivă este o stare de normalitate, de consens și unitate.

I.C. MANDU                                                                                                      

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *