PNL-ul giurgiuvean şi beţia puterii …

PNL-ul giurgiuvean şi beţia puterii …

Majoritatea românilor, prin votul dat atât cu ocazia alegerilor europarlamentare cât şi cu ocazia alegerilor prezidenţiale, şi-au exprimat dorinţa ca PSD-ul să treacă în opoziţie urmare a promovărilor bazate pe cumetrii, pile, cunoştinţe şi relaţii fără să aibă vreo legătură cu meritocraţia, ceea ce a dus la colapsul economic în care se zbate România azi.

Există o vorbă din bătrâni care spune: “ Ai grijă ce-ţi doreşti că s-ar putea să ţi se îndeplinească”. Ei bine, dorinţa marii majorităţi a românilor s-a îndeplinit urmare a moţiunii de cenzură care a dat jos de la cârma ţării guvernarea PSD. Acum ţara este guvernată de PNL.

Numai că, din păcate, ceea ce vedem că se petrece în oraşul Giurgiu nu ne dă posibilitatea să ne facem speranţe în ceea ce priveşte promovarea meritocraţiei. PNL-iştii giurgiuveni deja se simt învingători şi nu fac altceva decât să procedeze identic cu predecesorii lor PSD-işti care au pus în funcţii oameni incompetenţi, reuşind în acest fel să transforme Giurgiu dintr-un oraş şi judeţ prosper înainte de 1989  în cel mai sărac oraş şi judeţ din ţară.

PNL-iştii giurgiuveni trebuie să se trezească din beţia puterii. În cele două tururi de alegeri nu au fost capabili să câştige singuri nimic,  fiind situaţi undeva  la 15 plus sau minus 3 procente în intenţia de vot a electoratului giurgiuvean.

La alegerile europarlamentare, cu toate că prin ceea ce  voi spune nu fac altceva decât să-l supăr pe deputatul Alexandru Andrei, dar adevărul trebuie spus, din rezultatul de 22% la alegerile parlamentare cel puţin 7 procente au fost obţinute urmare a relaţiilor excelente pe care Aleaxandru Andrei le are cu mare parte din primari. O parte din voturi au fost date datorită  curentului anti PSD.  Pentru restul  procentelor cel mai însemnat aport  a fost adus de Costel Dumitru, Ionel Dinu  şi nu în ultimul rând de primarii oraşelor Mihăileşti şi Bolintin Vale,  restul, cei drept o mică parte a procentelor, sunt rezultatul celorlalţi membrii PNL implicaţi în campanie.

Alegerile prezidenţiale: Trebuie să recunoaştem că şi independent dacă ar fi candidat, Iohannis la Giurgiu ar fi obţinut 10%. ALDE a venit cu 7%, asta pentru că în oraş nu s-au mobilizat mai deloc, undeva la 10 procente au fost donate de primarii PSD , 5% din voturi au venit de la USR şi PMP, un 2%  venit de la nehotărâţi , iar din cele aproape 47 de procente câştigate de Iohannis la Giurgiu PNL-ul se înscrie în limita celor 13 procente câştigate şi la alegerile din 2016.

În condiţiile în care PNL-ul nu va scăpa de metehnele PSD-ului şi va continua să promoveze non valori se decredibilizează în faţa alegătorilor. Dacă nu se vor deschide uşile unor primari cu adevărat valoroşi, care au fost PNL-işti, dar care au trecut în barca PSD-ului odată cu minunata Ordonanţă de Urgenţă 55 dată de Ponta urmare a şantajului că nu-şi vor mai putea duce la bun sfârşit proiectele de dezvoltatre a localităţilor  dacă nu trec la PSD,  la alegerilor locale PNL-ul din Giurgiu nu ştiu dacă va mai obţine cel puţin acelaşi rezultat ca cel din 2016. Ca să nu mai vorbim de alegerile parlamentare când PNL-ul poate avea surpriza ca ALDE şi USR să aibă parlamentari, iar PNL-ul să aibă tot atâţia cât au avut în 2016, mai exact nici unul.

 

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *