PNL-ul e pe val … numai ca e val de vreme rea

PNL-ul e pe val … numai ca e val de vreme rea

Nu de puține ori mă întreb spre ce ne îndreptăm. Atât vremea cât și vremurile par a se fi întors cu susul în jos. Legat de vreme, la noi vedem că ninge-n plină vară, iarna începe să semene cu o primăvară timpurie, toamna este caniculară ca și cum ne-am afla în luna lui cuptor, vântul traistă goală s-a transformat în tornadă, iar cutremurele au devenit mai frecvente decât în Japonia. La pol, multele grade cu minus au început să aibă valori cu plus de se topesc ghețarii, iar în Africa a început să ningă.

Despre vremuri, din presa națională și internațională aflăm că relația de prietenie între Uniunea Europeană și America se află în acest moment sub un mare semn de întrebare fiind vorba de „ Blocarea TAFTA ” gândită și pusă-n practică de Vladimir Putin, Angela Merker și Francois Hollande, cărora nu m-ar surprinde dacă li s-ar alătura și Xi Jinping.  Întâlnirea de la Visegrad dintre reprezentanții Slovaciei, Ungariei, Poloniei și Cehiei, care se opun ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, ca și cum ar conta, ceva de genul unei lupte dintre o armată formată din câțiva șoricei care i-au declarat război unui elefant . Pe de altă parte autointitulații jandarmii lumii, americanii au omorât și ei câteva zeci de  israelieni nevinovați, așa cum au mai omorât și în fosta Iugoslavie, și cu un  „i`m sorry ” pagube colaterale, americanilor li se șterg toate crimele făcute în numele umanității.

La noi, la Giurgiu, în cel mai mare partid, în PSD se dă o luptă fraticidă pentru binele și bunăstarea giurgiuvenilor. Cine va ieși învingător din acest război nu se știe deocamdată. Ori primarul Barbu, ori „Cârlanii” din Consiliul Județean  vor aduce după 26 de ani de luptă pe care au dus-o giurgiuvenii cu sărăcia,   locurile de muncă atât de dorite, generatoare de prosperitate. Dar eu știu ce să zic, domnul Barbu a mai condus orașul și în urmă cu patru ani !!!

PNL-ul, din declarația domnului Gheorghe Ștefan e bine, e pe roze. A nu se înțelege pe rozele PSD-ului, exclus așa ceva. Domnul Ștefan a întărit PNL-ul prin venirea domnului Costel Dumitru, fost primar al comunei Florești Stoienești, care a fost deja numit președintele organizației din comună și care va răspunde ca și coordonator de încă câteva comune alăturate cu ocazia alegerilor parlamentare. Deci e bine! Numai că … din spusele domnului Ștefan, domnul Beianu și-a declarat susținerea pentru alegerile parlamentare în condițiile în care pe primul loc la Senat va fi trecut domnul Vlaicu și nu domnul Olaru. Parcă s-ar întrevede o mică mare problemă. Nici un alt membru PNL din Giurgiu nu are notorietatea de care se bucură domnul Beianu în județ. Și mai mult decât atât, domnul deputat Florian Nicolae  în timpul unei emisiuni televizate a spus, citez: „ Încă … sunt membru PNL …  nu-mi doresc să ies din viața publică ”.  În cazul de față dacă două dintre cele mai importante personalități politice ale PNL- ului local, și sincer am auzit din ce în ce mai multe voci în partid, că piciorul pus în prag de domnul Ștefan  în propriul partid  s-ar părea că nu este de bun augur, că reduce drastic numărul votanților posibililor, ca să nu spun imposibililor  deputat și senator  din partea PNL-ului giurgiuvean. În rest, partidul e pe val. Conducerea partidului și-a propus realizarea unui scor electoral de 32%.

Oameni buni, se pare că întreaga planetă s-a transformat într-un mare Turn Babel în care toată lumea vorbește, dar nimeni nu mai înțelege nimic. Nici cel puțin nu înțelegem, s-au doar poate ne prefacem că nu înțelegem că încet, sau poate nu atât de încet cât ne-am dori, dar sigur, ne apropiem de sfârșit.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *