In PNL Giurgiu au intrat dracii. Singura speranta sa-i mai scoata ramane exorcizarea!

In PNL Giurgiu au intrat dracii. Singura speranta sa-i mai scoata ramane exorcizarea!

Azi, 24 aprilie a avut loc o şedinţă a biroului politic judeţean al PNL Giurgiu. Se pare că dracu este omni prezent în sediul PNL. Mai marii partidului ar trebui să-l cheme pe popa Ciortan s-o pună de-o feştanie de piei drace ! Spun aceasta pentru că de la înjurături azi s-a ajuns la îmbrâncit pe scările din interiorul sediului, de era Doamne fereşte ca Ionel Dinu, victimă pentru a doua oară a coleguţilor şi „prietenilor” din partiduleţ, pentru că aşa se prezintă azi PNL-ul ca un partiduleţ fără perspectivă şi fără nici un viitor, era să ajungă la spital cu capul spart.

Pe scurt iată cum au stat lucrurile aflate de la oameni care au participat la „minunata” şedinţă. Marin Anton, preşedintele plin al partidului a prezentat un document elaborat de către centru prin care se trasează direcţiile politice de urmat pe viitor ale tuturor filialelor PNL din ţară.

Ionel Dinu vorbeşte în termeni elogioşi despre preşedintele partidului, respectiv  Marin Anton spunând  că preşedintele pare mai motivat decât în urmă cu ceva timp ceea ce este de bun augur pentru partid exprimându-şi speranţa că partidul în condiţiile date poate face o figură frumoasă în alegerile ce vor urma.

În continuare Ionel Dinu se adresează celor prezenţi spunând că se impune, aşa cum Marian Măroiu, preşedintele organizaţiei municipale are propriul birou, normal şi firesc ar fi ca şi Marin Anton să aibă proproul birou, nu o anticameră care de fapt este un hol de tranzit. Aşa cum de altfel este necesar şi un birou pentru secretarul general al partidului. Ionel Dinu a mai precizat că legat de înfiinţarea unui birou pentru secretarul general a mai avut o discuţie cu Marian Măroiu şi acesta nu a fost de acord, cu toate că Ionel Dinu a dorit să amenajeze acest birou în regie proprie.

Dracii din încăpere deja începuseră să fiarbă. La câţi membrii importanţi de partid chipurile începuseră să li se înroşească ca la raci. Şi cu toate acestea bată-l toaca îl pune pe Ionel Dinu să mai pună cărbuni în cazanul lui sarsailă care deja se afla la presiune maximă. Şi spune:   „Este pentru prima dată în istoria partidelor politice când un candidat pentru funcţia de primar, care-şi face campanie în acest sens să-şi laude contracandidatul”,  subliniind foarte clar că se referă la conferinţa de presă în care Marian Măroiu îl lăuda pe Barbu, primarul în exerciţiu, care încă nu se ştie dacă va mai candida sau nu.   

Reacţia lui Marian Măroiu a fost una cu care ne-a obişnuit.  I-a adresat lui Ionel Dinu o înjurătură din folclorul care l-a consacrat, după care i s-a adresat lui Dinu aşa cum îi stă bine unui om care ţine la loc de cinste o diplomă de doctor vorbindu-i într-un stil academic, de neconfundat:  „Tu vorbeşti mă !  Tu care i l-ai pus naş lu fita pe Toma Petcu  ? „  Ionel Dinu a luat foc: „ Mă … … …. ( vorbe din folclorul autohton al înjurăturilor după malul Dunării ) Ce legătura are una cu alta ?” a mai spus Ionel Dinu.  Marian Măroiu  continuă seria înjurăturilor. Mâna lui Ionel Dinu se lipeşte involuntar de spătarul scaunului. Puţin a lipsit ca scaunul să nu zboare, sau mai de grabă să deseneze în aer un arc de cerc prin aer spre capul lipsit de cască de protecţie a lui Măroiu.

Şi cum e vorba românească şefu-i şef şi-n …  fără cravată, Marin Anton a simţit nevoia să arate cine-i şeful  punând lucrurile la punct.  Şi ca un demn urmaş al lui Mihai Viteazu l-a luat de piept pe cel care a îndrăznit să-i deranjeze primul subaltern şi l-a împins pe sărmanul Ionel Dinu, că despre el este vorba, ce ţine loc şi de vinovatul de serviciu, pe scări. Doar norocul şi reflexul de fost portar l-a salvat de la o nenorocire.

Alooooo, nea Ludovic !!!  La Giurgiu are loc al patrulea scandal. Mata ce faci?  Dormi? Se duce dracu partidul cu aşa oameni şi mă refer la şefuţii pe care mătăluţă îi ţii în braţe în mod special. La alegeri o să câştigi fix jumătatea lui cinci. Ştii dumneata nea Ludovic ce spun PSD-eii acum ? Dacă nu ştii  îţi spun eu:  „Întărâtă-i drace că şi nouă ne place ! „

I.C.MANDU

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *