PNDL-ul este de fapt cel mai mare furt national … a declarat Costel Dumitru, secretarul general al PNL Giurgiu

PNDL-ul este de fapt cel mai mare furt national … a declarat Costel Dumitru, secretarul general al PNL Giurgiu

Aşa cum v-am promis într-o ediţie anterioară prin care vă promiteam că vom reveni cu declaraţiile incendiare făcute de Costel Dumitru, secretarul general al PNL Giurgiu cu ocazia unei conferinţe de presă  vis-a-vis de unii lideri importanţi ai PSD atât la nivel judeţean cât şi naţional, ceva asemănător cu serialul TV  „Ce vrăji a mai făcut nevasta mea”,  noi ne ţinem promisiunea făcută, chiar şi cu o mică întârziere. De … NET-ul bată-l vina!  Dar aşa cum v-am obişnuit,  conform unei maxime care circulă la noi în popor şi care spune că „promisiunea  făcută este datorie curată”, maximă pe care onoraţii noştri politicieni se pare că au uitat-o, noi, spre deosebire de domniile lor,  ne ţinem de cuvânt.  Aşa că  în rândurile  ce urmează  vă vom  prezenta  declaraţia de presă a lui Costel Dumitru:

… La conferinţa de presă a PSD-ului de ieri ( 08 iunie ) am remarcat câteva lucruri de-a dreptul caraghioase, dacă nu ar fi de-a dreptul foarte grave. Se discută despre o pleaşcă de 20 de mii de miliarde care vor pica peste judeţul Giurgiu. 20 de mii de miliarde înseamnă de fapt 2 miliarde de lei noi. Domnul preşedinte Mina şi domnul senator Bădălău cred că uită tocmai în ideea de a da o notă bombastică ideii de bani foarte mulţi şi vorbesc de 20 de mii de miliarde de lei, de fapt 2 miliarde de lei noi. Denominarea s-a făcut acum 12 ani, la 31 iulie. Suma la care se face referire este de aproximativ 450 de milioane de euro, ceea ce înseamnă foarte mult, ar fi extraordinar de mult şi ar fi extraordinar de bine.

Se discută permanent despre această nenorocire pentru România, din punctul meu de vedere ca unul care a implementat proiect pe OG Nr. 28, vorbim despre celebrul PNDL. Din persepectiva unuia care a lucrat pe PNDL,  PNDL-ul este de fapt cel mai mare furt naţional de după revoluţie, acoperit legal. Domnul Dragnea în stilul caracteristic, făcând ce ştie el mai bine, a dat impresia primarilor că ei centrează, ei dau cu capul. În fapt, Ministerul Dezvoltării Regionale în baza unor documentaţii tehnice irelevante, prost făcute, nici nu discutăm de proiecte tehnice, discutăm despre nişte documente în realizare care nu sunt nici măcar la nivelul unui stadiu de fezebilitate. Depun nişte documente destul de vagi,  iar finanţările se fac extrem de rapid pe anumite criterii, criteriul de bază fiind cine şi în graţiile cui este …

Deci când discutăm despre aceşti 20 de mii de miliarde, adică 450 de milioane de euro pentru judeţul Giurgiu, aceştia sunt bani care vin de la bugetul consolidat al statului,  în timp ce avem la dispoziţie 7 miliarde de euro prin POIM din care nu s-a extras nici un ban. Dacă pentru fiecare judeţ venim cu sume de genul acesta eu nu ştiu unde se va ajunge … Ce este foarte grav că aceşti bani care se bagă exclusiv în lucrări de apă, vă întreb : De ce apă şi nu canal? Pentru că firmele clientelare sunt în general firme care lucrează apa.

Nu trebuie să fi profesionist  ca să ştii că proiectele de apă sunt simpliste. Se fac trei puţuri, două bazine şi se bagă după aceea ţeavă de polipropilenă. ,Aici câştigurile sunt de 1000%, iar domnul Bădălău în judeţul Giurgiu face cam tot. La Floreşti Stoieneşti două proiecte de 70 de miliarde le-a câştigat domnul Bădălău.

De ce nu şi canal? Pentru că acolo lucrurile sunt cumva complicate. Trebuie construite staţii de epurare, staţie de pompare şi absorţie. Printre altele avem şi un exemplu foarte clar legat de ceea ce se întâmplă la Bolintin Vale unde ce se construieşte ziua se surpă noaptea, aşa ca în legenda meşterului Manole şi canalizarea nu va fi gata nici în următorul cincinal.

…. Deci chestia asta cu apa şi canalul despre care vorbim toţi este de fapt o spălare pe creier. Este de bonton să vorbeşti despre apă şi canal. Nu cred că curăţenia trupească ne lipseşte cel mai tare, ne lipsesc şoselele în primul rând. V-am mai spus  avem localităţi aşa cum este Clejani unde conform ultimului recesământ cam 3% din oamenii din localitate au băi şi aici există deja reţea de apă şi canalizare. … Şi tot aşa sunt 80% din localităţile judeţului Giurgiu.

Şi tot vorbim despre apă şi canalizare pentru că dă bine!!! Şi totuşi acest lucru nu ar fi deloc deranjant dacă s-ar face prin programul operaţional de investiţii mari. Sunt 7 miliarde de euro care sunt veniţi pe fonduri europene dar noi preferăm să venim cu reţele de apă prin PNDL care funcţionează prin OG Nr.28, lucrări care se fac pe termene extrem de lungi  ca să justifice costurile foarte ridicate prin care partidul îi are la mână pe primari. La atât se rezumă. Banii pentru lucrările de apă se dau la începutul campaniei  electorale ca primarii să nu fugă la alt partid,  iar furăciunea este de 900%  !!!  Ţeavă de pexal  întinsă şi trei puţuri 70 de miliarde.  De asta suntem unde suntem !!!

În Bolintin se asfaltează. Asfaltarea a început exact din faţa sediului firmei domnului Bădălău. Nu ştiu cine asfaltează şi nu am avut nici curiozitatea să aflu. Ce mi se pare foarte interesant este că „băieţii ăştia chiar îşi fac treaba”  în sensul că  s-au apucat şi nu au ajuns decât la 200 de metri  în faţa porţii domnului Bădălău şi imediat au făcut dreapta. Au intrat la domnul Bădălău în curte şi au asfaltat toată curtea şi au făcut şi linie de marcaj …”

Dilema lui Costel Dumitru constă în faptul că nu ştie dacă linia de marcaj este reflectorizantă sau nu.

I.C.MANDU

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *