Este originară din țări exotice, iar la noi se găsește în unele case ca plantă de ghiveci, ornamentală. Denumirea ei științifică este Dierffebachia. Pericolul mare este mai ales pentru copiii mici. Planta Dieffenbachia conţine otravă mortală, care, odată ingerată, poate duce la simptome comune otrăvirilor, cum sunt arsurile la nivelul gurii, dureri ale ochilor şi chiar afectarea corneei, stări de greaţă şi vomă, dar şi umflări la nivelul gurii sau al limbii. În cazuri rare, poate duce la deces.

Planta este periculoasă şi se poate dovedi mortală şi în cazul ingerării de către animalele de companie.

Aveţi grijă: în cazul în care o atingeţi, să nu duceţi mâna la ochi, deoarece există pericolul de vă fi afectat văzul şi de a avea dureri de ochi.

“Aproape mi-am pierdut fiica, care a băgat o parte din frunzele plantei în gură! Limba ei s-a umflat până la punctul de sufocare! Aceasta imagine conţine planta cu pricina, frumoasă la prima vedere, dar care poate ucide” spune o femeie într-un mesaj viral conform Vocea Vâlcii.

Șeful unei sere floricole  din Prahova, inginerul horticol Claudia Stere spune că planta se înmulțește ușor, nu are calități spectaculoase florale, ci doar frunzele au un desen care  atrage. Ea n-o recomandă, în condițiile în care mușcatele, de pildă, plante tradiționale la noi, cultivate mai ales la manăstiri, de maici, formând coridoare florale sau decorând ferestrele chiliilor, sunt deosebit de frumoase, se înmulțesc ușor și nu fac rău nimănui. Firește, nici mușcatelor nu trebuie să le mănânci frunzele. Atenție, deci, la planta pe care v-o prezentăm în fotografia alăturată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *