Perchezitii in 7 judete, printre care si judetul Giurgiu, la mai multe firme-fantoma . Prejudiciul: 5 milioane de euro !

Perchezitii in 7 judete, printre care si judetul Giurgiu, la mai multe firme-fantoma . Prejudiciul: 5 milioane de euro !

Astăzi, polițiștii de la investigarea criminalității economice prahova au descins în 7 județe, unde au efectuat 36 de percheziții, atât la domiciliile celor implicați în afacerile ilegale, dar și la sediile unor societăți comerciale. Emilia Stănciulescu, capul rețelei infracționale, are 48 de ani și este din Prahova. Ea a fost adusă la audieri împreună cu alte 21 de persoane implicate. Concret, femeia a reușit să racoleze persoane fără adăpost pe numele cărora a înființat societăți comerciale fantomă. Facturile fiscale emise de aceste societăți reprezentau operațiuni economice nereale.Astfel firmele beneficiare reușeau să păcălească statul și să diminueze mult din taxele și impozitele datorate.

 O contabilă recidivistă din Prahova, a reușit să pună la punct o rețea infracțională care a produs un prejudiciu din evaziune de peste 5 milioane de euro. În plus, între 2012 și 2015, cît timp femeia a acționat, a reușit să facă și 12 milioane de euro  din spălare de bani.

Istoria femeii care a reușit să facă evaziunea record, este una penală. În 2003 ea a fost reținută pentru același gen de infracțiune. A fost arestată în 2005 și eliberată condiționat în 2008. Restul de pedeapsă a reprezentat doar o lună de închisoare, în vara lui 2014, când deja era în plină acțiune cu noua rețea de evaziune și spălare de bani. Anchetatorii încearcă acum să recupereze prejudiciul de peste 17 milioane de euro. Au fost puse sechestre pe mai multe imobile, conturi bancare și mijloace fixe.

La această oră, polițiștii din Prahova efectuează 36 de percheziții la sedii de societăți comerciale și la domiciliile unor persoane bănuite de infracțiuni economice. Vor fi puse în executare 21 de mandate de aducere. Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, împreună cu procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, efectuează 36 de percheziții la domiciliile unor persoane și la sediile unor firme bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani.

Perchezițiile au loc în București și în județele Prahova, Giurgiu, Constanța, Vaslui, Iași, Ialomița și Vrancea.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012 – 2015, persoanele bănuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. În fapt, persoanele în cauză, prin intermediul a 74 de societăți comerciale, ar fi efectuat operațiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate.

Prejudiciul provocat de aceste firme-fantomă este de 5,3 milioane de euro.

sursa libertatea.ro

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *