Pentru gesturi pline de omenie si generozitate nu sunt necesare ocazii speciale

Pentru gesturi pline de omenie si generozitate nu sunt necesare ocazii speciale

Noi, toți creștinii știm, sau ar trebui să știm, că nașterea Domnului Isus Hristos marchează începerea mântuirii noastre și din acest considerent  trebuie să fim mai buni și iertători, să îl iubim pe semenul nostru, să încercăm atunci când greșește calea să-l călăuzim pe  calea ce trebuie  urmată, așa cum ne-a învățat Mântuitorul nostru. Una dintre cele mai importante învățături ale Domnului nostru este aceea prin care ne cere să fim alături de cei ce se află în nevoi.

Puțini din  locuitorii  orașului nostru știu că acest percept creștinesc este urmat în credință de foarte mulți ani  de OMUL Florian Nicolae.  Mai bine de 40 de familii din oraș primesc zilnic  câte o porție de mâncare. Dacă acest gest ar fi fost făcut doar acum de sărbători, sau în preajma alegerilor ce bat la ușă aș fi privit circumspect acest gest de caritate. Numai că, atunci când urechile mele aud, iar ochii mei văd cum un orb  i-a mulțumit lui Florian Nicolae pentru tot ceea ce face pentru el, pentru mâncarea din fiecare zi, pentru banii pe care i i-a dat ca să-și poată cumpăra medicamente și a mai spus că aceste gesturi de omenie Floricel le face de foarte mult timp, neuitând  totuși să-l dojenească părintește  că a trecut ceva timp de când nu l-a mai vizitat.  Toți cei pe la care deputatul a trecut ca să-i îmbrățișeze odată într-un an cu ocazia celei mai importante sărbători creștinești, nașterea Mântuitorului, i-au mulțumit pentru grija pe care le-o poartă. Ce m-a surprins cel mai mult  a fost naturalețea gesturilor. Nimic forțat, privit  din afară aveai impresia că nepotul se află-n vizită la bunici de sărbători ca să le amintească că nu sunt singuri, nepot care le aduce bunicilor daruri și mesajul de multă sănătate, la mulți ani și Crăciun fericit.

Pentru aceste gesturi pline de omenie și noblețe sufletească, ne alăturăm și noi  celor care-i mulțumesc zilnic  lui Florian Nicolae , iar cu ocazia sfintelor sărbători de iarnă  îi dorim multă sănătate, fericire și împlinirea tuturor dorințelor alături de familia dumnealui  minunată . La mulți ani și un Crăciun fericit !

I.C.MANDU        

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *