Paste cu pui și sos de smântână. Vor fi pe gustul întregii familii
Atunci când nu știi ce preparat să incluzi în mediul zilei, pastele sunt întotdeauna varianta salvatoare. Acestea pot fi servite ca un prânz delicios, dar pot constitui și o cină ideală pentru întreaga familie. Iată cât de rapid le poți pregăti.
După mesele de sărbători, majoritatea românilor înlocuiesc carnea de porc cu cea de pui sau curcan. În funcție de preferințe, ambele variante pot fi folosite în prepararea acestor paste cu sos cremos de smântână.
Paste cu pui și smântână
Pentru a pregăti una dintre cele mai simple rețete de paste vei avea nevoie de câteva ingrediente. Indiferent de forma pastelor pe care alegi să le folosești în această rețetă, rezultatul final va fi la fel de spectaculos.
- 400 grame piept de pui/curcan;
- 300 grame paste fusili/penne;
- o ceapă;
- 200 ml smântână pentru gătit;
- 80 de grame de cașcaval
- sare și piper;
- pătrunjel verde(opțional).
Mod de preparare
Pastele se pun la fiert în apă cu sare.
Separat, se curăță ceapa și se toacă mărunt. De asemenea, pieptul de pui sau curcan se taie în bucăți mici sau fâșii. Toate se pun la călit în ulei de măsline. După ce pieptul de pui și ceapa s-au înmuiat, peste acestea se adaugă smântâna pentru gătit, iar tigaia se acoperă cu un capac. Ingredientele vor fierbe la foc mic până la îngroșarea sosului.
După 10-12 minute de fierbere, sosul cremos poate fi adăugat peste paste. Cașcavalul ras se poate adăuga la final.
Pentru un plus de gust, dar și pentru a obține un alt aspect al pastelor, acestea se pot gratina la cuptor. După prepararea lor, acestea se transferă într-un vas rezistent termic și se introduc la cuptorul încins la 200 de grade. După 3-4 minute la cuptor, deasupra preparatului se va forma o crusta aurie.