Parlamentul României, un Parlament al ciungilor

Parlamentul României, un Parlament al ciungilor

Am câteva zile de când nu mă mai pot odihni. Crimele odioase din Caracal făcute de acea bestie cu chip uman m-au marcat atât de tare încât îmi pun întrebarea dacă România mai este o ţară în care să trăieşti simţind că eşti protejat de autorităţile statului.  Dacă până acum eram doar circumspect în ceea ce priveşte nivelul corupţiei sperând că lucrurile se mai pot îndrepta, din păcate acum sunt convins că trăiesc, sau mai bine zis trăim, într-o ţară în care corupţia a devenit un mod de viaţă fiind instaurată la nivelul tuturor instituţiilor statului.

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, una dintre victime, spunea că aşa zisa nepăsare a autorităţilor de fapt ascunde mizeria corupţiei generalizate, în sensul că baronii locali identificaţi de regulă cu potentaţii politici, mare parte dintre ei infractori de drept comun, care cheltuie sume enorme ca să ajungă parlamentari pentru ca odată ajunşi în Parlamentul României prima lor grijă este să numească în funcţii în zona Parchetelor, a Judecătăroriilor, a Poliţiei oameni obedienţi lor care să-i scoată basma curată pe ei şi complicii lor în fărădelegile pe care le comit.

Musulmanii, încă din timpuri străvechi, au o lege prin care cei care sunt prinşi furând li se taie o mână. Dacă această lege s-ar aplica şi la noi sunt convins că în Parlamentul României am avea un Parlament al ciungilor.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *