Odă nesimţirii !!! Când ai bani, maşină tare … nu îţi pasă de parcare

Odă nesimţirii !!! Când ai bani, maşină tare … nu îţi pasă de parcare

Nu ştiu cine este proprietarul bolidului de lux din imagine parcat parcă în ciuda celorlalţi participanţi la trafic, vis-à-vis de CJ Giurgiu. Individul  sfidează prin comportamentul grobian de care dă dovadă  normele legale de circulaţie, nemaivorbind de bunul simţ şi atitudinea civică care-i lipsesc cu desăvârşire! Probabil,  în accepţiunea lui, respectarea legii, bunul simţ şi atitudinea civică ţin de apanajul proştilor.

Surprinzător, sau poate nu, este faptul că organele în drept abilitate să ia măsuri coercitive împotriva celor care ne sfidează pe majoritatea dintre noi, se fac că nu văd astfel de fapte reprobabile. Nu pot să cred altceva, atâta timp cât în zona respectivă îşi are sediul şi Poliţia Judeţeană ale căror autoturisme circulă  cu o frecvenţă una de cealaltă de maxim 10 minute. Bolidul a staţionat mai bine de 45 de minute, dar nimeni nu a avut curajul să aplice legea, cu atât mai mult cu cât Consiliul Local Municipal Giurgiu a  reînfiinţat prin hotărâre de consiliu serviciul de ridicare a autorismelor parcate în locuri nepermise. Poliţiştii, dacă nu doreau să se “expună”, puteau să ia legătura cu cei de la ridicări maşini dar … nici măcar atâta lucru  lucru nu au făcut.

Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă în locul respectiv, în locul Mercedesului S Class, un cetăţean oarecare ar fi avut curajul să-şi parcheze  Loganul.

Completare

Conform unei informaţii pe surse de ultimă oră primită telefonic de la un cititor al publicaţiei noastre, bolidul nu este un “amărât” Mercedes S Class, ci un Maybach şi îi aparţine primarului din comuna giurgiuveană Singureni. Sunt puţin circumspect vis-à-vis de această informaţie deoarece îmi este foarte greu să cred că un primăraş de comună îşi poate permite un astfel de bolid din salariul lui de bugetar. Nici dacă ar strange salariul de primar o viaţă de om, nu doar câteva mandate, fără să mai facă nici o altfel de altă chetuială nu-şi poate cumpăra o astfel de maşină pe care şi-o pot permite doar milionarii în euro gen Becali.

Refuz să cred că un primar, asta în condiţiile în care a primit bolidul de lux moştenire, care prin natura demnităţii pe care o ocupă este garantul respectării legilor şi mai ales al comportamentului civic în societate, îşi putea permite să sfideze orice norme ale bunului simţ şi să parcheze într-un loc nepermis!  

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *