Noi poduri peste Dunare, o noua perspectiva, un nou început …

Noi poduri peste Dunare, o noua perspectiva, un nou început …

Vineri 03 iulie, la cabinetul domnului deputat Nicolae Florian a avut loc o întâlnire de lucru având drept temă “Îmbunătățirea Infrastructurii de Transport pe Dunărea Inferioară”. La această întâlnire au participat primarii din localitățile riverane Dunării din România și Bulgaria,  Asociația Comunităților Locale Riverane Dunării, reprezentanți ai Ministerului Afacerilor de Externe din România precum și alte organizații intercomunitare din Bulgaria și România.

Inițiatorii acestui proiect de perspectivă sunt :

  • Consiliul Orașelor și Regiunilor Dunărene
  • Asociația Municipiilor Dunărene – Bulgaria
  • Asociația “Comunitățiel Locale Riverane Dunării” CLRD – România
  • Centrul Tehnologic din Sofia – Bulgaria
  • Grupul parlamentar de prietenie România – Bulgaria al cărui președinte este domnul deputat Nicolae Florian.
  • Asociația Umanitară “Uniți pentru Giurgiu”

În cadrul acestei întâlniri a fost prezentată situația actuală privind traversarea Dunării inferioare. Lipsa posibilității traversării Dunării este unul din motivele datorită căruia de 25 de ani stagnează dezvoltarea economică a zonei.

Participanții la acestă întâlnire doresc ca tematica prezentată intitulată “Traversările Dunării pe Dunărea Inferioară” s-o transmită forurilor Fondului EFSI ( Fondul European pentru Investiții Strategice). Acolo trebuie preluate proiecte care de fapt aduc creare de noi locuri de muncă și dezvoltare economică în zonă. Președintele Comisiei EU Jean Claude Juncker a prelucrat împreună cu toată Comisia Europeană o propunere de a înființa un Fond-EU de 315 miliarde euro pentru investiții strategice. În lunile următoare inițiatorii proiectului “Traversările Dunării pe Dunărea Inferioară” vor activa asociațiile și fundațiile, orașele și comunitățile, instituțiile și antreprenorii locali. După aceea inițiativa va fi prezentată forurilor Fondului EFSI.

De precizat este faptul că primăria Giurgiu, care este direct interesată în demararea acestui proiect benefic pentru comunitatea locală, nu a fost prezentă, cu toate că au fost trimise invitații în acest sens. De ce nu a fost prezent primarul ? Vă lăsăm pe dumneavoastră stimați cititori să concluzionați. Noi, ne rezervăm dreptul să nu comentăm.

I.C.MANDU

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *