În cadrul conferinței județene a organizației PSD Giurgiu, din 20 iulie Niculae Bădălău a fost reales în funcția din care cu ceva timp în urmă își dăduse demisia. Acest fapt arată încă o dată că PSD-ul local se află într-o mare criză de lideri autentici. Singurul a cărui notorietate este de necontestat , cu bunele și relele sale, UNICUL, rămâne Niculae Bădălău.  Promovarea domnului Răzvan Cuc în poziția de secretar executiv al partidului este de bun augur, în sensul că dintre toți tinerii care, cu părere de rău o spun, fac figurație prin PSD, Răzvan este singurul care are stofă de politician  autentic, are o viziune proprie în ceea ce privește modul de a face politică, care nu încearcă să copieze pe cineva, este omul politic capabil să negocieze cu oricare dintre partide într-o anumită stare de fapt  și sunt convins că are capacitatea să iasă învingător din astfel de situații.

Restul, nu a fost decât o retrăire a momentelor de tristă amintire, asemănătoare în proporție de 99%  cu ședințele de partid PCR, la care participau și câțiva barosani de la vârful partidului, în cazul de față filatelistul Codrin Ștefănescu, care datorită grabei și mai ales a importanței  acordată momentului, a uitat să-și pună șosete și cântărețul Mihai Sturzu, a cărui cămașă în carouri facea să pălească de invidie ținuta decentă purtată de liderii locali ai partidului.

S-a votat la vedere, cu mânuțele ridicate. Singura surpriză pentru UNIC, a venit din partea primarului comunei Ghimpați, Constantin Cărăpănceanu, care cu toate că a fluierat în biserica PSD, a ținut morțiș să fie ales vicepreședinte. UNICUL și-a arătat dezacordul de la înălțimea scenei și a poziției pe care o ocupă față de candidatura primarului din Ghimpați, cu toate acestea, spre surprinderea dumnealui, Constantin Cărăpănceanu a fost votat pentru ocuparea funcției de vicepreședinte. A fost singurul moment de o oarecare democrație, în rest modelul ședințelor de partid a PCR-ului a fost respectat întocmai.

Ca și concluzie personală, în afară de faptul că trăim mai rău decât în perioada comunismului, acum incertitudinea zilei de mâine, pentru majoritatea cetățenilor acestei țări a devenit un mod de viață, în rest nu s-a schimbat nimic. Potentații vremii devin pe zi ce trece mai bogați, faptele lor de corupție și furt se fac la lumina zilei prevalându-se de prezumția de nevinovăție, stau bine mersi și fură în continuare, iar pedepsele pe care le primesc pentru devalizarea statului de zeci, sute de milioane de euro, sunt echivalente cu pedepsele pe care le primesc și cei care au furat o pâine.  Ca să nu mai vorbim de faptul că “excelențele” lor nu suportă condițiile de detenție și după un an sau cel mult doi, timp în care s-au bucurat de un regim de detenție preferențial, sunt eliberați pe motiv de sănătate sau cine știe ce alte invenții, inclusiv aceea că în perioada detenției scriu cărți pe care nu le va citi nimeni. Aceasta este România vremurilor noastre, în care bogații devin mai bogați iar săracii tot mai săraci, dar care va fi România vremurilor copiilor noștri ? Îmi este groază să mă gândesc la perspectiva vremurilor în care vor fi nevoiții copiii noștri să trăiască.

I.C.MANDU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *