Motionarul deputat Cristian Buican

Motionarul deputat Cristian Buican

Ca să arate că sunt preocupaţi de soarta ţării PNL-iştii vor să devină specialişti în depunerea moţiunilor de cenzură. În acest sens preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat că: „Nici o sesiune fără moţiune”. Ceva de genul: „Nici o masă fără peşte”,  reclamă folosită pe timpul de tristă amintire, când încă mai aveam flotă de pescuit oceanic.

Ca să întărească declaraţia liderului PNL, deputatul Cristian Buican vorbeşte despre depunerea unei moţiuni simple la începutul sesiunii de toamnă împotriva ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, care crede el că ministrul nu are nici o preocupare legată de autostrada Moldova şi Sibiu Bucureşti.

Probabil deputatul Cristian Buican nu ştie sau a uitat că în perioada aprilie 2007 – decembrie 2008  ministrul Transporturilor a fost chiar actualul lider PNL, Ludovic Orban. Ştie oare deputatul PNL câţi km de autostradă s-au construit în perioada de un an şi nouă luni cât a fost ministru Ludovic Orban ?

Iată ce scria presa vremii :                                                              

Trei ministrii ai Transporturilor: Gheorghe Dobre (PD-L), Ludovic Orban (PNL) şi Radu Berceanu (PD-L) au avut pe mână în perioada 2005-2009  12,8 mld. euro, dintre care peste jumătate, circa 7,2 mld. euro au fost alocate pentru investiţii în infrastructură de drumuri şi cale ferată. Rezultatul? Au fost construiţi doar 109 km de autostradă, iar calea ferată a fost neglijată, fiind reabilitată doar 5% din lungimea totală.”

Aritmetica simplă ne arată că în cei cinci ani s-au construit  21,8 Km de autostradă pe an. Să înţelegem că deputatul Cristian Buican şi-ar dori ca actualul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, în nouă luni de când ocupă funcţia de ministru ar fi trebuit să finalizeze autostrada Moldova şi autostrada Sibiu – Piteşti ? Să fim serioşi domnule Buican !  Dar înaintea depunerii moţiunii simple de cenzură ar fi trebuit  să vă uitaţi în propria ogradă, că doar aţi avut şi domniile voastre ministru al Transporturilor, cu rezultate, după părerea unora, chiar foarte slabe !

Ştim că actualul deputat Cristian Buican în perioada 2000 – 2008 a fost consilier judeţean, ba chiar mai mult, în ultimul an, respectiv 2007 – 2008 a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea. Din poziţia de vicepreşedinte al consiului judeţean şi cea de  preşedinte al organizaţiei PNL Vâlcea le-a cerut colegilor săi  parlamentari să depună moţiune simplă împotriva ministrului Transporturilor din acea vreme, Ludovic Orban, pentru slabele realizări ca şi ministru? Da sau nu ? Cu siguranţă nu.

 Actualul ministru, cu toate problemele cu care se confruntă şi nu sunt puţine, a inaugurat deja 15 Km de autostradă urmând ca în luna martie 2018 să inaugureze cei 90 de Km construiţi pe lotul 2 Lugoj – Deva. Iar despre autostrada Sibiu – Bucureşti a spus că aceasta va fi funcţională la finalul mandatului în anul 2020.

Nu cred că moţiunile de cenzură sunt soluţia ideală pentru ieşirea PNL-ului din anonimat ! Cred mai degrabă că soluţiile alternative la bâjbâielile actualului guvern în ceea ce priveşte legea pensiilor, legea salarizării, nerespectarea programului de guvernare cu care PSD-ul a câştigat alegerile ar fi rezolvarea. În loc de moţiuni fără şansă de izbândă  oferiţi-le românilor soluţii pragmatice, oferte sustenabile ale unui viitor program de guvernare. Asta aşteaptă românii de la dumneavoastră. S-au săturat de pâine şi circ ! Uitaţi-vă puţin prin istorie şi învăţaţi de la înaintaşii voştri Brătieni ce înseamnă liberalism şi nu liberschimbismul pe care-l practicaţi domniile voastre !

Da ! Era credibilă depunerea unei moţiuni simple din partea  PNL, împotriva actualului ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, dacă actualul  lider PNL, Ludovic Orban, în perioada cât a fost ministru al Transporturilor ar fi realizat câteva sute de Km de autostradă ! Dar aşa … Daţi-mi voie, dragi depunători de moţiuni simple să vă dau un sfat :  Ciocul mic şi joc de gleznă, că altfel vă faceţi de … ruşine şi la propriu şi la figurat !

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *