Ministrul Economiei, Niculae Badalau confunda varza de Bruxelles cu pepenii de Dabuleni

Ministrul Economiei, Niculae Badalau confunda varza de Bruxelles cu pepenii de Dabuleni

În publicaţia online Digi24 a apărut un articol intitulat “Niculae Bădălău, confuzie gravă: România conduce Consiliul European.” Cuprinsul articolului este următorul:

“Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, baronul PSD de Giurgiu, a făcut joi seară o confuzie între două dintre principalele instituții europene. El a afirmat că „România conduce Consiliul European”.

Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, baronul PSD de Giurgiu, a făcut o confuzie între două dintre principalele instituții europene:

„Văd ceva ce nu ar trebui să se întâmple. Văd o implicare a domnului președinte Klaus Iohannis în zona politică, ceea ce Constituția interzice. Un garant al Constituției, cum este președintele României, blochează activitatea Guvernului prin actele dânsului.

Nu trebuie să uităm că în acest moment România conduce Consiliul european și cei doi miniștri care ar trebui să fie învestiți sunt extrem de importanți”, a spus Bădălău, joi, la Antena 3.

România deține președinția rotativă a Consiliului UE, adică instituția care reunește miniștrii din statele membre UE în zece formate diferite.

Consiliul European de care vorbește Bădălău este formatul șefilor de stat și de guvern din UE și e condus de președintele Donald Tusk. “

 Această gravă eroare arată cât de slabi pregăţiţi sunt mare parte din reprezentanţii ţării noastre care deţin, chiar şi formal din punctul meu de vedere, preşedenţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Dacă această gafă impardonabilă ar fi fost făcută de un om care gândeşte doar azi pentru azi, neavând curajul să se gândească ce o să le pună mâine pe masă copiilor, era scuzabil.

Dar să facem de râs o ţară întreagă precum România noastră prin unul dintre reprezentanţii la vârf al ierarhiei europene, chiar şi pentru o perioadă de 6 luni, care a fost capabil să comită o gafă de dimensiunile unui monument al incompetenţei pentru mine este deja mult prea mult.

Încerc să fiu tolerant cu acest domn Bădălău şi să pun această confuzie pe seama emoţiilor. Dar ce se întâmplă dacă din acelaşi considerent, din poziţia de ministru al Economiei, va confunda bugetul ţării cu bugetul personal ?

I.C.MANDU   

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *