Ministrul Cuc: În iulie vor fi gata 22 de kilometri din autostrada Lugoj-Deva

Ministrul Cuc: În iulie vor fi gata 22 de kilometri din autostrada Lugoj-Deva

Dacă nu plouă, luna viitoare se vor termina lucrările la ultimii 22 de kilometri din autostrada Lugoj-Deva, unde lucrează firmele deținute de omul de afaceri român Dorinel Umbrărescu, Tehnostrade și Spedition UMB. Declarația a fost făcută de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, după o vizită pe șantier.

„Am discutat cu constructorul, care m-a asigurat că la sfârșitul lunii iulie va fi finalizat acest proiect și va putea fi dat în trafic. Asta cu un singur amendament, și aș vrea să nu fiu interpretat greșit: dacă vor continua ploile în ritmul în care au fost în ultima perioadă, adică peste 35 de zile de ploi, bineînțeles că va avea o problemă”, a declarat Răzvan Cuc.

Acesta s-a arătat extrem de mulțumit de mobilizarea constructorului în vederea consolidării celebrului „deal al liliecilor”.

„Condițiile meteo au fost neprielnice, dar acum, că a prins o rază de soare, a lucrat cât s-a putut, să avanseze la consolidarea versantului. Chiar îi spuneam la constructor și îl felicitam, pentru că, dacă reușea cineva în România să facă o lucrare de un asemenea grad de complexitate și de anvergură, ăla este Umbrărescu. Altcineva nu reușea să o facă, la ce văd eu la momentul acesta în România”, a adăugat ministrul.

Ordinul de începere a lucrărilor la cei 22,13 kilometri de șosea de mare viteză a fost dat în iunie 2013, deci în urmă cu șase ani. Stadiul lucrărilor este la 96,13%.

Tot anul acesta ar trebui să fie gata și lucrările la lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, cu o lungime de 21,14 kilometri, unde stadiul lucrărilor este la 94%.

Sursa: G4Media.ro

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *