Mesajul Politiei pentru ”Most Wanted”: Dragi infractori, nu mai fugiti de lege, Politia va vrea in tara, vara asta! Pentru executarea pedepselor, bineinteles!

Mesajul Politiei pentru ”Most Wanted”: Dragi infractori, nu mai fugiti de lege, Politia va vrea in tara, vara asta! Pentru executarea pedepselor, bineinteles!

Polițiștii le trimit ”ilustrate de vară” infractorilor periculoși căutați de ani de zile pentru a fi cercetați sau pentru a executa pedepsele primite. Mesajul polițiștilor pentru cei incluși în grupul Most Wanted este: “Dragi infractori, nu mai fugiți de lege, Poliția vă vrea în țară, vara asta! Pentru executarea pedepselor, bineînțeles!”. 

Autoritățile de aplicare a legii din toată Europa au format echipe ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams), cu sprijinul Europol și solicită ajutorul pentru a identifica locurile unde stau cei mai căutați infractori, cei incluși pe lista Most Wanted.

,,Noi nu le știm adresa la care îi putem găsi. Ne ajutați voi să le-o aflăm?” Acesta este apelul autorităților de aplicare a legii din toată Europa, în cadrul campaniei ”EU Most Wanted” inițiate de Europol.

Polițiștii spun, în apelul lor de a fi ajutați pentru a-i prinde pe cei mai periculoși infractori, că în timp ce majoritatea oamenilor se bucură de o bine-meritată vacanță de vară, infractorii nu și-au luat liber.

”Destinațiile de vacanță s-au dovedit a fi locuri ideale pentru cei care fug de autorități. Este posibil să-și fi ales chiar aceeași destinație ca și tine. Din acest motiv, este foarte important să ne oferi informații, pentru a ne ajuta să prindem măcar câțiva dintre cei mai căutați infractori căutați de noi”, este mesajul transmis de Poliție.

Polițiștii au făcut ”ilustrate de vară” cu mesaje adresate celor mai căutați infractori din Europa, cei care au comis infracțiuni foarte grave în 21 de state europene și fac apel la oameni să le distribuie și să ajute la prinderea lor. Ilustratele pot fi luate de pe site-ul  https://eumostwanted.eu/summercampaign.

”Este posibil ca aceștia să se ascundă în alte țări decât în cele în care au comis infracțiuni, iar membrii ENFAST desfășoară activități pentru depistarea lor. Prin share-uirea acestor ilustrate și prin obținerea de informații, ne puteți ajuta poate cu o ultimă piesă a unui puzzle, care să conducă la tragerea acestora la răspundere. Cu cât aceste ilustrate sunt mai share-uite, cu atât cresc șansele ca aceștia să fie localizați”, transmit polițiștii.

Mesajele Poliției Române pentru Most Wanted Gheorghe Clapon și Ionel Silvestru

Autoritățile române îi caută de mai mulți ani pe Gheorghe Clapon (49 de ani), condamnat la 9 ani și 5 luni de închisoare pentru înşelăciune, uz de fals şi spălare de bani, și Ionel Silvestru (50 de ani), poreclit Gigel Vlădilă, condamnat la 12 ani de închisoare pentru trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

Gheorghe Clapon și Ionel Silvestru au și ei ”ilustrate de vară” de la Poliție. Sunt invitați și așteptați să vină la ”parada contelui Dracula”.

Pe lista ”Most Wanted” a Poliției Române sunt acum 35 de infractori periculoși. Clapon și Silvestru apar alături de nume precum fostul parlamentar Marko Attila, căutat pentru a fi arestatOmar Mukhles, condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul privind fuga din România a fratelui său Omar Hayssam, Zaher Iskandarani, supranumit ”Prințul Banatului”, condamnat la 5 ani pentru evaziune fiscală, Codruț Marta, fostul șef de cabinet al lui Sorin Blejnar când acesta era șeful ANAF, ambii acuzați într-un dosar de evaziune fiscală, liderul interlop Vasile Rodideal, condamnat la 18 ani de închisoare, pentru mai multe fapte, printre care și tentativa de asasinare a fostului său partener de afaceri Tiberiu Cristodorescu, Hassan Nanaa, fost administrator al firmei Terom Iași, condamnat pentru infracțuni economice și interlopul Romeo Ursu, zis Boenică, condamnat la 10 ani de închisoare pentru implicarea într-o rețea de falsificatori de carduri. Mulți dintre cei de pe lista ”Most Wanted” sunt de negăsit de foarte mulți ani.

36 dintre cei mai căutați infractori au fost deja prinși. Majoritatea infractorilor căutați sunt condamnați pentru omoruri, fraude și trafic de droguri

Potrivit Poliției, 36 dintre cei mai căutați infractori din Uniunea Europeană au fost deja arestați în cadrul campaniei ”EU Most Wanted”. Dintre cei 36, cel puțin 10 au fost prinși ca urmare directă a informațiilor primite de la cetățeni, pe platforma EU Most Wanted. Patru dintre cei căutați s-au predat după ce au apărut în această listă.

Această modalitate de a obține informații s-a dovedit a fi foarte eficientă. Încă de la lansarea www.eumostwanted.eu, la începutul anului 2016, site-ul a fost vizitat de peste 2.5 milioane de persoane.

Europe’s Most Wanted a fost lansat la inițiativa comunității ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams), cu suportul EUROPOL. Toți membrii echipelor ENFAST sunt specializați în urmărirea infractorilor care se sustrag de la cercetări sau condamnări pentru infracțiuni grave și care au emise pe numele lor mandate europene de arestare. Majoritatea infractorilor sunt condamnați pentru omoruri, fraude sau alte infracțiuni grave sau sunt traficanți de droguri.

Sursa libertatea.ro

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *