Medicii care până nu de mult au fost numiţi eroi … acum sunt târâţi prin noroi

Medicii care până nu de mult au fost numiţi eroi … acum sunt târâţi prin noroi

Cei mai expuşi în războiul împotriva covidului, care nu stau ascunşi în tranşe, care în fiecare zi, oră, secundă îşi riscă viaţa pentru a o salva pe a altora sunt medicii, urmaţi la sutimi de milimetru de celelalte cadre medicale. Aceşti infanterişti care se luptă cu un duşman invizibil, ceea ce îl face să fie mult mai periculos decât un duşman real, cu arma-n mână, au fost numiţi, şi pe bună dreptate, eroi.

Numele medicilor dintr-un spital care îşi desfăşoară activitatea în diferite secţii medicale  sunt de regulă cunoscute.  Nu acelaşi lucru se poate spune despre medicii de la primiri urgenţe. Ei sunt primii salvatori, ei sunt cei care intră primii în contact cu bolnavul şi tot ei rămân marii anonimi şi asta pentru că medicii de la urgenţe nu au timp să interacţioneze cu pacienţii.

Eu înţeleg ca un post de televiziune ce se doreşte a fi unul de interes naţional ca să nu moară are nevoie de ştiri de senzaţie. Dar de aici şi până la dejecţiile pe care le prezintă drept breaking news e cale lungă. Ceea ce au prezentat cei de la Antena 3, ieri, 2 aprilie  drept o mare ştire prin care erau acuzate cadre medicale de la Spitalul de Urgenţă din Giurgiu că anul trecut în luna iunie ar fi ţinut închisă într-un container o persoană suspectă de covid timp de două zile fără apă, mâncare şi medicamente nu are nicio legătură cu adevărul.

Sunt ei oare convinşi că persoana care a făcut plângere spune adevărul ? Dar dacă acea persoană minte ? Cine spală imaginea acelor cadre medicale ? Zilnic aceşti oameni îşi riscă viaţa.  Asupra lor stresul lasă urme nu numai datorită efortului supraomenesc pe care îl fac,  dar şi pentru faptul  că atunci când ajung acasă pentru câteva ore de odihnă  se întreabă: şi dacă am contactat  virusul, dacă acum îmi  infectez copilul, soţia,  părinţii ?

La Primiri Urgenţe luarea unei decizii pentru salvarea unei vieţi omeneşti depinde de fracţiuni de secundă, medicii, brancardierii şi asistentele sunt într-o fugă contracronometru.  Şi ce primesc în schimb aceşti oameni pentru munca şi devotamentul de care dau dovadă ? Primesc insulte de la un post de televiziune de casă.

Cred că persoana care pe fondul bolii a făcut nişte afirmaţii ce aduce prejudicii de imagine unor oameni care cu adevărat merită toată stima, conideraţia şi respectul nostru îşi va reevalua poziţia prin retragerea reclamaţiei făcute.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *