Meci de box vocal la Consiliul Judetean Giurgiu

Meci de box vocal la Consiliul Judetean Giurgiu

Încă dinainte de a începe ședința Consiliului Județean ( CJ ) Giurgiu, pe holurile instituției era vânzoleală mare. Din șoaptele prinse din zbor,  ce șuierau precum sâsâitului șarpelui  lovindu-se de pereți, ca mai apoi să se îndrepte spre urechile noastre, am înțeles că nici un consilier județean, indiferent de culoare politică nu era de acord cu Proiectul de Hotărâre privind aprobarea modificării organigramei și statului de funcții ale aparatului de specialitate  al Cj Giurgiu. Teama că oamenii lor de casă ar putea fi schimbați cu oamenii lui Mustățea a creat această „armonie” între consilierii județeni.  

Așa cum ne-am obișnuit deja,  ședința extraordinară a  CJ  Giurgiu a debutat cu ascultarea imnului național ale cărui acorduri răsună din difuzoarele amplasate în sală. Consilierii județeni emoționați ascultă imnul,  care cu mâna la piept în dreptul inimii,  semn de mare respect față de țară și neam, alții cu capetele plecate,  de rușine probabil,  din cauza prostiilor pe care le debiteză în timpul ședințelor (nota red. Aiurea!  Glumesc, chiar credeți că sunt conștienți de cât sunt de penibili, ridicoli de foarte multe ori atunci când își exprimă dezacordul față de câte un proiect de hotărâre, ca imediat să uite că nu a fost de acord și să voteze proiectul ). După intonarea imnului, cu mânecile suflecate ( la figurat ) s-au apucat de treabă și au pus în practică ceea ce se stabilise înainte de începerea ședinței, pe hol și drept urmare, umăr la umăr, consilierii noștri au hotărât să se amâne punctul șase după ordinea de zi pentru o altă ședință ordinară. Așa că, cel puțin deocamdată salariații  CJ,  fie ei de-o parte sau de alta a baricadei au răsuflat ușurați. Punctul șase a fost amânat  cel mai probabil până la calendele grecești.

Cel mai aprig punct după ordinea de zi a fost punctul șapte, și anume Proiectul de Hotărâre privind acordarea unor sprijine financiare. Dacă la punctul șase toți consilierii județeni și-au dat mână cu mână ca într-o mare horă a unirii,  la punctul șapte, schimbul de replicile  creau impresia unui meci de box, singura diferență constând în faptul  că în locul   pumnilor  s-au folosit vorbe. Disputa a avut loc  între consilierul județean PNL Mihnea Boierescu și președintele  CJ  Vasile Mustățea.

Încălzirea dinaintea meciului  fiecare și-a făcut-o pe unde a putut. Boieresc pe acasă, iar Mustățea cel mai probabil  în birou secondat de antrenorul său ( consilierul personal, doctorul Petre Mimiș. Încă nu știm în ce și-a dat doctoratul, dar când vom afla vă vom informa cu siguranță ). Iată cum a arătat acest meci de box al dialogului desfășurat între doi sportivi ce aparțin deocamdată aceluiași club, mai exact PNL Giurgiu.

 Meciul s-a disputat în limitele categoriei cocoș, singura diferență fiind  dată de vârstă. În colțul galben,  mai tânăr, cu șort galben, maieu albastru, Boierescu.  În colțul albastru, cu șort albastru și maieu galben,  mai vârstnicul, Mustățea. Lupta s-a dat între tinerețe și experiență.  Primul care atacă cu o directă de dreaptă este Boierescu – De ce i s-a acordat consilierului personal al lui Mustățea, Petre Mimiș  45 de milioane lei?–  Mustățea se apără prin eschivă – Petre Mimiș este doctor și publică o carte – Boerescu continuă atacul, de această dată cu un croșeu de stângă – Dar Budrincă Ionel,  fiul directoarei din cadrul  CJ, Budrincă Constanța de ce ar avea nevoie de ajutor financiar ?-  Mustățea blochează croșeul cu garda sus – Nu există nici un grad de rudenie între Budrincă Ionel și doamna director Budrincă Constanța. Cineva din publicul asigurat de salariați ai CJ confirmă spusele lui Mustățea. – Boierescu încearcă lovitura de grație cu un upercut acolo unde nu-i place voinicului – Dar cei 240 de milioane lei pe care i-ați acordat asociației Friend to Friend care-i aparține domnului Tincu care are și Jurnal Giurgiuvean … – Mustățea având mai multă experiență evită această lovitură sub centură  cu o piruetă,  figură mai mult folosită în balet decât în box, dar care nu este interzisă – Suma este necesară pentru apariția unei reviste de cultură. Primăria nu știu de ce nu i-a mai dat bani. Dar cultura …-

 

 

La finalul meciului de box vocal cei douăzeci și cinci de arbitrii judecători l-au declarat câștigător cu 22 la 3 pe Vasile Mustățea, președintele CJ Giurgiu. Celelalte puncte după ordinea de zi s-au votat  fără să se mai lase mâna în jos.

Doamnelor și domnilor, chiar dacă oficial campania electorală nu a început,  vă asigur cu toată sinceritate că deja a început, iar lăturile din politică  devin din ce în ce mai vâscoase și urât mirositoare. Or dacă acesta este deabia începutul,  vă sfătuiesc să vă procurați din timp măști de gaze. Numai că, din păcate nu știu cât de eficiente vor fi,  ținând cont de mizeria din politică.

 

I.C. MANDU

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *